• Search form

12.04.2018 | 14:45

UO ULUS-a osudio umetničku akciju Aslanija

UO ULUS-a osudio umetničku akciju Aslanija

Upravni odbor Udruženja likovnih umetnika Srbije (ULUS) osudio je umetničku akciju Ariona Aslanija ispred Umetničkog paviljona “Cvijeta Zuzorić” i najavio da će tim povodom “pokrenuti sve zakonske mogućnosti”.

“UO ULUS-a apsolutno osuđuje skandalozni čin svog člana Ariona Aslanija  izveden u utorak, 10.04.2018, ispred Umetničkog paviljona ‘Cvijeta Zuzorić’ koji sa lošom namerom, slojevitom provokacijom i besramnom predstavom narušava dostojanstvo umetnika, ULUS-a, Umetničkog paviljona i svakog čoveka ponaosob.

Upravni odbor ULUS-a će pokrenuti sve zakonske mogućnosti i primereno sankcionisati Ariona Aslanija.

Takođe osuđujemo medije koji su iskoristili ovo ne-delo i prikazali ga zajedno sa fotografijama gospođe Nikolić”, naveo je UO ULUS-a u saopštenju, koje je dostavio 12. aprila medijima sa zahtevom za objavljivanje na osnovu Zakona o javnom informisanju.

Aslani je ispred Umetničkog paviljona “Cvijeta Zuzorić” izveo protestnu umetničku akciju tokom koje je obavio veliku nuždu iza improvizovanog paravana sa natpisom “Shit Mapping”. Tom akcijom izrazio je protest zbog stanja u ULUS-u, posebno isprovociran predloga uprave da supruga bivšeg predsednika Srbije Dragica Nikolić postane počasni član tog udruzenja.

Prethodno je umetnica Nina Radoičić u odvojenoj protestnoj akciji skinula svoju sliku sa tradicionalne Prolećne izložbe u “Cvijeti”.

Obe protestne akcije deo su šire akcije nazvane “Skidanje, sranje i debata”.

(SEEcult.org)

Video
08.08.2018 | 23:49

VOĐENJE: Nagrada Mangelos 2018.

Vođenje kroz izložbu finalista nagrade “Dimitrije Bašičević Mangelos” za 2018. godinu, održanu u Galeriji Remont u Beogradu od 2. do 20. jula 2018.