• Search form

08.09.2018 | 17:54

Venecijanska VR sekcija besplatno

Venecijanska VR sekcija besplatno

Venecijanski filmski festival najavio je novu inicijativu u okviru programske sekcije posvećene virtuelnoj realnosti (VR), koja je pokrenuta 2017. godine, a na 75. Mostri obuhvatala je više od premijerno prikazanih 40 projekata.

Izbor tih ostvarenja globalna publika ima priliku da besplatno pogleda od 8. septembra do 8. oktobra posredstvom multimedijalne platforme VRrOOm.

Aplikacija VrrOOm napre će biti dostupna na iOS, Android i Google Daydream sistemima za mobilne telefone koji podržavaju VR, omogućavajući publici širom sveta da besplatno pogleda sadržaj odabran sa najprestižnijih festivala.

Program obuhvata VR filmove kao što su kinesko-američki “Fresh Out” (Wwy Sam, Tao Fangchao), izraelsko-britanski “Borderline” (Assaf Machnes), francuski “Elegy” (Marc Guidoni), švedski “Half Life VR” (Robert Connor), “Ostrvo pasa” (iza scene – u VR) Vesa Andersona, argentinski “Metro Veinte: Cita Ciega” (Maria Belen Poncio) i turski “Floodplain” (Deniz Tortum), saopštili su organizatori 75. Mostre, koja se zavržava 8. septembra svečanom dodelom nagrada i svetskom premijerom filma “Driven” Nika Hama, koji je van konkurencije.

Pristup novoj platformi besplatan je tokom prvih nekoliko meseci.

(SEEcult.org)

Video
08.08.2018 | 23:49

VOĐENJE: Nagrada Mangelos 2018.

Vođenje kroz izložbu finalista nagrade “Dimitrije Bašičević Mangelos” za 2018. godinu, održanu u Galeriji Remont u Beogradu od 2. do 20. jula 2018.