• Search form

13.03.2016 | 17:54

Živimo internet...

Živimo internet...

Registar nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS) organizuje 15. i 16. marta u hotelu “Hajat” u Beogradu svoju godišnju konferenciju koja je posvećena aktuelnostima u internet industriji na globalnom nivou, a posebno pitanju upravljanja internetom.

Budući da visoka politika direktno utiče na trendove i presedane globalnog života i rada na internetu, konferencija će razmotriti pitanja u rasponu od globalne regulative, preko prava i odgovornosti kompanija, do toga šta je prihvatljiva praksa bezbednosnih službi po pitanju nadzora, a koja su prava i odgovornosti korisnika interneta.

Imaju li obični korisnici ikakav uticaj na oblikovanje politika koje odlučuju o budućnosti interneta i koji su to globalni, regionalni i nacionalni mehanizmi uticaja građana – neka su od pitanja na koja će pokušati da odgovore učesnici konferencije koju RNIDS organizuje povodom Dana internet domena Srbije (DIDS) pod sloganom “Živimo internet... globalno – bezbedno – lokalno”.

Konferenciju DIDS 2016 otvoriće Žan-Žak Sael (Jean-Jacques Sahel), potpredsednik ICANN-a za Evropu, organizacije koja i ove godine podržava taj skup.

U panel diskusiji, čiji je moderator Vladimir Radunović, najavljeni su kao gosti Marilia Masiel (Marília Maciel) iz Brazila, koordinator Centra za tehnologije i društvo pri Getulio Vargas Fondaciji Majk Silber (Mike Silber) iz Južnoafričke Republike, član Upravnog odbora ICANN-a i šef pravne i komercijalne službe pri Liquid Telecom, te Volf Ludvig (Wolf Ludwig) iz Švajcarske, predsedavajući European Regional At-Large Organization (EURALO) pri ICANN-u i programski koordinator Evropskog dijaloga o upravljanju Internetom (EuroDIG).

(SEEcult.org)

Video
08.08.2018 | 23:49

VOĐENJE: Nagrada Mangelos 2018.

Vođenje kroz izložbu finalista nagrade “Dimitrije Bašičević Mangelos” za 2018. godinu, održanu u Galeriji Remont u Beogradu od 2. do 20. jula 2018.