• Search form

Blog | 2017, September

DOŽIVOTNA SLOBODA: Tamara Vučenović

/ MOBILNA KNJIŽEV...

Dozivotna sloboda - godisnji odmor, Celobrdo, Tamara Vucenovic

Evo, pokušaću :)

Od čega bih se najradije odmorila?

Kada sam počela da kucam ovaj naslov Frojd  ga je promenio u - od čega bih se najradije umorila?
Od čitanja knjiga po svom izboru, od lenčarenja u kojima uživam i beskrajnih šetnji u prirodi,  obale mora i opuštanja...

A od čega bih se najradije odmorila?

DOŽIVOTNA SLOBODA: Jelena Jovović

/ MOBILNA KNJIŽEV...

Jelena Jovovic

Dragi ZMUCovci,

Moje ime je Jelena Jovović, stanovnica Zenuma (volim da mislim da je tako), prekaljena umetnica dokolice i nerada.

U tom smislu, podižem nezainteresovano troje dece i ne znam kako da postignem komponovanje još dva nedela za prvenac album jazz idioma.

Za studio se pobrinuo (neverovatno!!!) sam SOKOJ, moralo bi autorski, no od tinejdžerske tematike ne stižem da uronim u tišinu umetničkog nerada.

Rado bih se u magnetitskom pesku severne Albanije setila ko sam i zašto sam.

DOŽIVOTNA SLOBODA: Kristina Ljevak

/ MOBILNA KNJIŽEV...

Dozivotna sloboda, Celobrdo

Poštovani/e,

ja sam Kristina Ljevak iz Sarajeva, dugogodišnja trudbenica u različitim oblastima kulture, žrtva prekarijata, sa desetogodišnjim iskustvom nekorištenja godišnjeg odmora.

DOŽIVOTNA SLOBODA: Radovan Raša Popović

/ MOBILNA KNJIŽEV...

Rasa Popovic

Ovaj primer motivacionog pisma pronašao sam na internetu, ne biste verovali koliko ima načina, tipova, trikova, potencijalnih grešaka, saveta i 10 stvari koje obavezno treba napisati i još više stvari koje nikako ne smete napisati. tako da, eto ozbiljno sam uzeo u razmatranje nekolicinu tih modela pisama i ostalog materijala i potrudio se da ga prilagodim ovoj našoj konverzaciji. oprostićete mi ako sam se negde zaneo, pisma su jednostavno fantastična. motivacija beskrajna. trudio sam se da, po savetu sa jednog od sajtova, budem koncizan, pregledan i umeren.

DOŽIVOTNA SLOBODA

/ MOBILNA KNJIŽEV...

Dozivotna sloboda

Mobilne rezidencije Zemunskog malog umetničkog centra 2017. godine posvećene su temi “Doživotna sloboda” kroz dva programa - Godišnji odmor za umetnike i radnike u kulturi (15 - 25. septembar) i četvrtu Mobilnu književnu rezidenciju u Crnoj Gori (25. septembar - 10. oktobar) na Čelobrdu.

Cilj projekta je da podstakne i proširi temu slobode u savremenom svetu u kojem dominiraju različita ograničenja - od broja unetih kalorija do slobode kretanja.