• Search form

Galerija umetnika

Marina Abramovic, Rasa Todosijevic, Zoran Popovic, Nesa Paripovic, Era Milivojevic, Dragan Ilic, Arhiva SKC-a, Mrdjan Bajic, Milovan DeStil Markovic, Vlasta Volcano Mikic, Dusan Gerzic Gera, Aleksandar Rafajlovic, Mileta Prodanovic, Dragan Colakovic - Silja, Dragan Papic, Zampa di Leone, Vladimir Peric - Talent, Marica Radojcic Presic, Selman Trtovac, Tatjana Ilic, Nina i Miodrag Stankovic, Manik, Nikola Dzafo, Branka Kuzmanovic, Margareta Jelic, Tadija Janicic, Marina Markovic, Vladan Jeremic, Sasa Stojanovic i Ana Vilenica, Ana Krstic, Karavukovo, Galerija talenata, Igor Stromajer, Blazo Kovacevic, Srdjan Veljovic, Nenad Bracic, Olga Jancic...

RAŠA TODOSIJEVIĆ

Dragoljub Raša Todosijević, rođen 2.9.1945. u Beogradu, diplomirao je 1969. na Akademiji likovnih umetnosti u Beogradu. Pripada grupi umetnika koji su još krajem 60-ih i početkom 70-ih godina učinili radikalni otklon od ideologije i prakse socijalističkog modernizma i uključili se u nove tokove koji su tek nastajali na svetskoj sceni. Izlagao je u prestižnim galerijama i muzejima širom sveta, a njegovi radovi su, između ostalog, otkupljeni za pariski Bobur, stokholmski Muset Modern, MSU u Kamamotou... Između ostalog, dobitnik je nagrade Artslink za 2004. u Njujorku i nagrade Emili Harvi fondacije iz Njujorka 2006. godine, koja se dodeljuje umetnicima povezanim sa pokretom Fluksus. Jedan je od dobitnika nagrade 50. Oktobarskog salona u Beogradu, kao i nagrade "Politike" za 2009. Predstavnik je Srbije na 54. Bijenalu u Veneciji 2011.

Radovi / Works

Radovi / Works

Instalacije, performansi, crtezi, bilbordi...

Broj slika: 3

Svetlost i tama simbola / Light and Darkness of Symbols

Svetlost i tama simbola / Light and Darkness of Symbols

54. Bijenale u Veneciji, Paviljon Srbije

Edinburška izjava, 1975.

Edinburška izjava, 1975.

Edinburgh Statement, 1975.

Broj slika: 2

Priče / Stories

Priče / Stories

Raša Todosijević

Broj slika: 29

Biografija / Biography

Biografija / Biography

Dragoljub Raša Todosijević rođen je 2. septembra 1945. u Beogradu, gde je diplomirao 1969. na Akademiji likovnih umetnosti. Živi i radi u Beogradu kao slobodan umetnik.

Broj slika: 2