• Search form

26.03.2016 | 23:16

Take Over bioskop Kolarac

Take Over bioskop Kolarac

Savet mladih Kolarčeve zadužbine započinje 27. marta  prve programske aktivnosti ove godine prvim “Take over bioskop” danom, u okviru kojeg će publika imati priliku da razgovara sa mladim autorkama čiji se rad vezuje za internet video formate.

Prvi dan “Take Over bioskopa” ima za temu odnos prema videu u eri internet komunikacije.

Tea Lukač i Ema Teokarević su ovog meseca kreirale okvir za razgovor sa mladim autorkama koje koriste internet video forme u svojim radovima. Sa umetnicama Sanjom Ćopić, Aleksandrom Kovačević, Irenom Mirković i teoretičarkom savremene umetnosti i umetnicom Bojanom Matejić, razgovaraće o odnosu korisnika interneta prema videu, shvatanju viđenog – odnosu i razlikovanju određenih formi video arta i vloga, šta određuje granicu između umetnosti i vloginga i kako su te razlike u motivima bitne za dozivljaj viđenog.

Take Over bioskop Kolarac” poslednje nedelje u mesecu poziva mlade profesionalce iz umetnosti i kulture da odrede temu i kreiraju prostor za razgovor o savremenoj umetničkoj produkciji kratkih video formi u okviru “Take over dana”.

U razgovorima, koji imaju za cilj predstavljanje mladih autora i razgovor o temama koje ih povezuju, učestvovaće umetnici, istoričari umetnosti, kustosi, režiseri, teoretičari i mladi profesionalci iz raznih disciplina.

Moderatori su pozvani da predlože moderatore ili temu sledećeg razgovora.

Program “Take over bioskop” deo je evropskog saradničkog projekta “Take Over”, u kojem učestvuje Kolarčeva zadužbina učestvuje kao jedan od partnera, uz podršku programa Kreativna Evropa. U okviru tog projekta, Kolarac je pozvao mlade da učestvujuu produkciji novih programa te ustanove kulture, a na osnovu konkursa formian je Savet mladih.

Zadužbina Ilije M. Kolarca realizuje projekat “Take over” sa partnerskim organizacijama iz Polјske (Chorea Theatre), Grčke (Bios), Italije (teatrodellalimonaia.it) i Velike Britanije (British Council), kao naosiocem projekta.

Osnovni cilј je stvaranje nove publike Kolarca kroz razvoj postojećih programskih sadržaja i kreiranje novih programa.

(SEEcult.org)

Video
08.04.2024 | 10:10

VOĐENJE: IRWIN – NSK State – It's a Beautiful Country

IRWIN: NSK State – It's a Beautiful Country, Umetnički pav