• Search form

17.10.2013 | 10:18

Ko pita ne skita

Ko pita ne skita

Festival nauke u Beogradu biće održan sedmi put od 5 do 8. decembra, a organizatori pozivaju sve radoznale i znatiželjne, a posebno roditelje suočene sa zanimljivim pitanjima dece, da postave pitanje “superherojima nauke”.

Sedmoro naučnika odgovaraće odgovarati na najčešća i najzanimljivija pitanja koja deca postavljaju svojim roditeljima.

Pitanja iz svakodnevnog života na koje naučnici mogu odgovoriti potrebno je poslati na adresu superheroj@festivalnauke.org, a odgovore potražiti na sajtu Festivala nauke i na festivalskoj Fejsbuk stranici.

“Superheroji” koji će odgovarati na pitanja su: dr Milovan Šuvakov sa Instituta za fiziku, dr Oliver Tošković iz Laboratorije za eksperimentalnu psihologiju, dr Zorana Kurbalija sa Instituta za biološka istraživanja “Siniša Stanković”, dr Vladimir Jovanović sa Instituta za biološka istraživanja “Siniša Stanković”, Jelena Pajović i Voin Petrović sa Instituta za nuklearne nauke Vinča i Luka Mihajlović sa Hemijskog fakultet Univerziteta u Beogradu.

Festival nauke je najveći događaj u regionu kojim se promovišu nauka i obrazovanje, a svake godine okuplja više od 400 naučnika iz zemlje, kao i goste iz inostranstva.

(SEEcult.org)

Video
21.06.2024 | 21:54

VOĐENJE: Luka Marjanović – Nevolje u raju

Luka Marjanović: Nevolje u raju, Galerija Doma omladine Beograda, 11-23. jun 2024.