• Search form

19.11.2014 | 12:24

Dari Džokić Raša Plaović

Dari Džokić Raša Plaović

Nagrada “Raša Plaović” Narodnog pozorišta u Beogradu za najbolјe glumačko ostvarenje na svim beogradskim pozorišnim scenama u sezoni 2013/2014. dodeljena je Dari Džokić za ulogu Vajolet Veston u predstavi Trejsi Lets “Avgust u okrugu Osejdž”, u režiji Ljilјane Todorović i produkciji Atelјea 212.

Žiri koji su činili Dejan Mijač (predsednik), Molina Udovički Fotez, Ksenija Radulović, Slavko Milanović i Vojin Ćetković, doneo je odluku većinom glasova, saopštilo je Narodno pozorište.

Nagrada će biti uručena Dari Džokić 22. novembra na svečanosti na Velikoj sceni Narodnog pozorišta, povodom 146. rođendana tog teatra.

Dara Džokić ostvarila je brojne i značajne uloge na sceni Ateljea 212, a igrala je i u Zvezdara teatru, NP Subotica, Beogradskom dramskom, Pozorištu na Terazijama...

Ostvarila je i niz uloga na filmu (Dečko koji obećava, Moljac, Kamiondžije opet voze, U zatvoru, Obećana zemlja, Uvek spremne žene, Azra, Cubok, Povratak lopova, Skoro sasvim obična priča, Mathilde...), kao i na televiziji (M(j)ešoviti brak, Naša mala redakcija, Metla bez drške, Porodično blago, Policajac sa Petlovog brda, Kamiondžije 2, Povratak otpisanih...).

Dobitnica je, izmedju ostalog, i nagrade "Žanka Stokić" za životno delo 2010. godine.

(SEEcult.org)

Video
08.04.2024 | 10:10

VOĐENJE: IRWIN – NSK State – It's a Beautiful Country

IRWIN: NSK State – It's a Beautiful Country, Umetnički pav