• Search form

28.08.2015 | 10:08

Artedu 6 u KCB-u

Artedu 6 u KCB-u

Izložba kreativne radionice za mlade o savremenoj vizuelnoj umetnosti “Artedu 6”, koju je u Kulturnom centru Beograda vodila vizuelna umetnica Ana Nedeljković, biće otvorena 29. avgusta u Foajeu KCB-a, a predstavlja radove nastale različitim tehnikama kojima je istraživano na koje je sve načine moguće iskazati stavove i emocije jezikom savremene umetnosti.

Učesnici radionice “Artedu 6”, održane proteklih dana u KCB-u, imali su priliku da isprobaju različite tehnike crtanja, uključujući i bojama za tekstil, kao i rad u medijima fotografije i kratke video forme, uz razgovor o savremenoj vizuelnoj umetnosti i načinima za osmišljavanje, realizovanje i predstavljanje umetničkog  rada.

Osnova programa je kreiranje karaktera iz stripa/animiranog filma, koji polaznici tokom radionice koriste u različitim medijima i kontekstima.

Program se sastojao od kratkih predavanja (primeri iz oblasti slikarstva, fotografije, filma, stripa, animacije, street arta…), diskusija i praktičnog rada, a u završnici podrazumeva izložbu radova učesnika.

Radionicu “Artedu” vodi vizuelna umetnica Ana Nedeljković, autorka “Zlih devojčica” i “Zečeva bez mozga”, te koautorka nagrađivanog animiranog filma “Rabbitland” (s Nikolom Majdakom Jr.) koji je nagrađen, između ostalog, i Kristalnim medvedom na Berlinalu, a prikazan je na više od sto festivala širom sveta. Diplomirala je i doktorirala na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, a u KCB-u uređuje i vodi edukativne programe.

Organizatori kreativnih radionica “Artedu” su KCB i udruženje "Artedukacija", a program je podržao Sekretarijat za sport i omladinu Beograda.

(SEEcult.org)

Video
08.04.2024 | 10:10

VOĐENJE: IRWIN – NSK State – It's a Beautiful Country

IRWIN: NSK State – It's a Beautiful Country, Umetnički pav