• Search form

08.06.2021 | 17:04

SNP na letnjim festivalima u regionu

SNP na letnjim festivalima u regionu

Predstave Srpskog narodnog pozorišta gostovaće ovog leta na više domaćih i festivala u regionu - u Republici Srpskoj, Severnoj Makedoniji, Bugarskoj i Crnoj Gori.

Hit predstava “Ko je ubio Dženis Džoplin?” rediteljke Sonje Petrović (koprodukcija SNP-a i OPENS-a) učestvovaće na Međunarodnom festivalu pozorišta Teatar fest “Petar Kočić” u Banjaluci 8. jula, kao i na festivalu Ohridsko leto na Ohridu 20. jula. Prethodno će biti izvedena 13. juna na Pozorišnom maratonu u Somboru, 2. jula na Beogradskom letnjem festivalu (Belef), a zatim i 25. avgusta na Viminacijum festu.

Predstava “Ko je ubio Dženis Džoplin?” deo je i programa Pozornica pod zvezdama SNP-a 9. juna na krovu novosadskog tržnog centra “Promenada”.

Jedna od omiljenih predstava publike “Tartif” (Komično u klasičnom), autorski projekat prerano preminulog reditelja Igora Vuka Torbice (koprodukcija SNP i Narodnog pozorišta Sombor) gostovaće u Bugarskoj 3. jula, na međunarodnom festivalu World Theatre in Sofia.

Još jedna predstava tragično preminulog Torbice - Lorkina “Krvava svadba” biće izvedena 10. i 11. jula na festivalu “Grad teatar” u Budvi.

Tartif, foto: Siniša Trifunović

Dve predstave SNP-a učestvuju i u takmičarskoj selekciji 66. Sterijinog pozorja u Novom Sadu, koje će biti održano od 18. do 26. juna – “Deobe”, u režiji Juga Radivojevića, i “Velika depresija” reditelja Marka Čelebića.

Deobe, foto: S. Doroški, S. Vilus

“Deobe” će 24. juna gostovati i u Kruševcu, u okviru festivala “Vidovdanske svečanosti”, najavilo je SNP.

*Naslovna fotografija: Ko je ubio Dženis Džoplin?, V. Veličković

(SEEcult.org)

Video
21.06.2024 | 21:54

VOĐENJE: Luka Marjanović – Nevolje u raju

Luka Marjanović: Nevolje u raju, Galerija Doma omladine Beograda, 11-23. jun 2024.