• Search form

23.08.2018 | 16:47

4. Freedom Art festival

4. Freedom Art festival

FreeDom Art festival održava se od 23. do 25. avgusta u Domu omladine Pančevo, a pod sloganom “Sloboda je u tebi”, dotaći će se teme rokenrola i zapitati se “Gde smo sada”?

To je i naziv tribine na kojoj su najavljeni Srđan Gile Gojković (Električni orgazam), Zdenko Kolar (Zona B, ex Idoli) i Ivan Ivačković, novinar i publicista. Razgovor će voditi pisac Vule Žurić.

Festivalski program počinje otvaranjem izložbe fotografija “Let there be rock” koje je Aleksandar Stojković zabeležio na rok koncertima.

Za prvi dan najavljeno je i otkrivanje murala koji je sastavni deo Freedom Art festivala svake godine, te promocija hip-hop radionice Doma omladine Pančevo, a veče će zaokružiti koncert Pro Rock Angels (Rolling Stones tribute bend).

Za decu je 24. avgusta najavljen nastup Leontine Vukomanović i hora “Čarolija”, kao i rok benda Masterblastersi iz Beograda.

Za odraslu publiku Reflektor teatar izvešće predstavu “Smrt fašizmu! O Ribarima i Slobodi”.

Za poslednji festivalski dan najavljen je završni koncert projekta "Music for human rights" u kojem, pored domaćih, učestvuju i muzičari iz Nemačke, Portugalije, Izraela, Italije, Španije, Norveške i Rusije. Nakon njih nastupiće Kanda, Kodža i Nebojša, a na samom kraju večeri i festivala i “Farra Fanfarra” iz Portugalije.

Pozorište i likovnost kao umetnički izraz neće izozasti ni ove godine, a posetioci će imati bogat i raznovrstan program u okviru Festivala na kome će moći da vide i izložbu skulptura “Voodoo Technotic” Vladimira Petrovića, da se zaslade karamelama koje će za posetioce praviti Bombondžija “Maksimović”, a moći će i da učestvuju u Otvorenom ateljeu Doma omladine Pančevo.

Program Freedom Art festivala nalazi se u Kalendaru portala SEEcult.org.

(SEEcult.org)

Video
08.08.2018 | 23:49

VOĐENJE: Nagrada Mangelos 2018.

Vođenje kroz izložbu finalista nagrade “Dimitrije Bašičević Mangelos” za 2018. godinu, održanu u Galeriji Remont u Beogradu od 2. do 20. jula 2018.