• Search form

09.02.2018 | 01:15

Aleksandar Raos nagrađen na takmičenju Svetislav Stančić

Aleksandar Raos nagrađen na takmičenju Svetislav Stančić

Mladi pijanista Aleksandar Raos iz Srbije, student klavira na Fakultetu umetnosti u Nišu, u klasi prof. Aleksandra Serdara, trijumfovao je na šestom Međunarodnom pijanističkom takmičenju “Svetislav Stančić” u Zagrebu, osvojivši nagrade i žirija, i publike.

Prva nagrada nije dodeljena, čime je Raos proglašen pobednikom takmičenja. Pored te prestižne nagrade, i publika ga je proglasila za najboljeg takmičara, kao i Simfonijski orkestar Radio-televizije Hrvatske, sa kojim će naredne sezone nastupiti kao solista.

Međunarodno pijanističko takmičenje “Svetislav Stančić” održano je od 3. do 8. februara u Dvorani Lisinski, a u tri etape nastupili su takmičari iz 15 zemalja pred žirijem uglednih pijanista iz Hrvatske i inostranstva (Eugen Inđić, Naum Grubert, Dina Yoffe, Natalia Trull, Vladimir Krpan, Ida Gamulin i Martina Filjak).

U finalu je nastupilo šest finalista, uz Simfonijski orkestar HRT-a pod vođstvom dirigenta Mladena Tarbuka.

Uz Raosa, u finalu su bili i Junichi Ito (Japan), Dimitry Yudin (Rusija), Yurika Kimura (Japan), Ivan Vihor Krsnik Čohar (Hrvatska) i Vasyl Kotys (Ukrajina).

Organizator takmičenja “Svetislav Stančić” je EPTA – Evropsko udruženje klavirskih pedagoga Hrvatske.

(SEEcult.org)

Video
Vodjenje - Branko Vucicevic
03.02.2018 | 23:57

VOĐENJE - Kritičari su izabrali: B.V.

Vođenje kroz izložbu “Kritičari su izabrali 2018: B.V.” u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Beograda (12.1-3.2.2018), posvećenu Branku Vučićeviću