• Search form

22.03.2018 | 12:35

Beogradska filharmonija za decu

Beogradska filharmonija za decu

Beogradska filharmonija počela je izvođenje koncerata za decu školskog uzrasta za koju će svirati u svojoj sali do 30. marta, uz upoznavanje sa muzičarima i sa instrumentima.

Program “Zdravo, mi smo orkestar” vode violistkinja Tamara Marinković-Tomić i violinistkinja Slavica Perić, a održava se radnim danima do kraja marta od 10 i 12 sati.

Muzičari neće samo svirati, već će se deci predstaviti i upoznati ih sa svakim instrumentom iz orkestra.

Članice orkestra BGF Tamara Marinković-Tomić i Slavica Perić već su uigran tandem koji svakog meseca dočekuje decu na otvorenim filharmonijskim probama, kada dolaze na druženje sa muzičarima.

Kroz muziku, razgovor i zabavu deca ulaze u svet filharmonijskog orkestra, koji ovom prilikom predvodi Olivera Sekulić Barac. Oni koji najpažljivije budu pratili program, dobiće šansu i da diriguju Beogradskom filharmonijom.

Prema navodima BGF, za koncerte za decu vlada ogromno interesovanje, a pored mališana iz beogradskih opština, očekuju se i njihovi vršnjaci iz Aranđelovca, Omoljice, Kovina, Stare Pazove i Pančeva.

Godišnje više od 7.000 dece poseti BGF, a do do sada su slušala programe kao što su “Hari Poter i kamen mudrosti”, “Krcko Oraščić”, “Peća i Vuk”, “Karneval životinja”, “Putovanja Miša Mije”…

(SEEcult.org)

Video
08.08.2018 | 23:49

VOĐENJE: Nagrada Mangelos 2018.

Vođenje kroz izložbu finalista nagrade “Dimitrije Bašičević Mangelos” za 2018. godinu, održanu u Galeriji Remont u Beogradu od 2. do 20. jula 2018.