• Search form

28.09.2016 | 21:30

Deca likovni stvaraoci

Deca likovni stvaraoci

Međunarodni likovni konkurs “Radost Evrope” izazvao je i ove godine, kao i prethodnih, veliko interesovanje dece i mladih iz celog sveta, a najbolji radovi biće predstavljeni od 2. do 20. oktobra u Dečjem kulturnom centru u Beogradu.

Na konkursu su učestvovali pojedinci, predškolske ustanove, škole, dečji likovni atelјei, dečji kulturni centri i slične ustanove i asocijacije, i to i iz zemalja van evropskog kontinenta, saopštili su organizatori.

Na adresu DKCB-a stiglo je više od 3.000 radova dece i mladih od četiri do 18 godina iz celog sveta.

Najbolje radove odabrao je žiri koji su činili vanredna profesorka Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu dr Branka Kuzmanović, docent na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu Dragan Rajšić i likovni pedagog u OŠ "Jefimija" u Obrenovcu Zoran Stanarević.

Dodelјene su nagrade u pojedinačnoj kategoriji i kategoriji kolekcija, kao i mnogobrojne pohvale: deset prvih, 20 drugih, 26 trećih nagrada i 99 pohvala.

Nakon izložbe u Galeriji DKCB-a, deo radova biće tokom novembra predstavljen i u Kulturnom centru Gornji Milanovac, gde svake godine postoji sve veće interesovanje za dečje stvaralaštvo.

Gosti 18. Međunarodnog likovnog konkursa su iz Dečje umetničke škole br. 6 iz Lipecka u Rusiji.

Izložbu prati bogato ilustrovan katalog nagrađenih radova, a deo je programa 47. Međunarodnog susreta dece Evrope "Radost Evrope", koji će biti održan od 2. do 5. oktobra u Beogradu pod sloganom "Tesla – Čista energija".

(SEEcult.org)

Was ist Kunst, Marinela Koželj?
Video
10.12.2017 | 14:58

VOĐENJE: Branka Kuzmanović - DIS/POZICIJE

Vođenje kroz izložbu Branke Kuzmanović DIS/POZICIJE u Galeriji Centra za grafiku i vizuelna istraživanja “Akademija” u Beogradu, koja je otvorena od 28. novembra do 19. decembra 2017.