• Search form

23.07.2018 | 20:14

Dečji radovi u MSUB-u

Dečji radovi u MSUB-u

Muzej savremene umetnosti u Beogradu najavio je prvu izložbu uz postavku “Sekvence”, kojom je otvoren u oktobru prošle godine posle desetogodišnje rekonstrukcije, a u pitanju su radovi dece uzrasta od dve do 13 godina koja su redovno posećivala klizalište otvoreno ispred MSUB-a tokom januara i februara.

Izložba “Ulaznica za muzej”, koja će biti otvorena 28. jula u prizemlju izložbenog prostora MSUB-a, obuhvata radove koja su deca-klizači poklonila u zamenu za ulaznicu.

Najmlađi posetioci, kako je saopštio MSUB, tako su dobili mogućnost da kreativnim prilogom ostvare kontakt ne samo sa umetnčkim delima zastupljenim u postavci “Sekvence. Umetnost Jugoslavije i Srbije iz zbirki MSU”, već da i sami na kratko postanu deo umetničkog ambijenta.

“Njihova kreativnost i neposrednost izraza učvršćuju uverenje Muzeja da upravo deca čine jezgro buduće publike kao i uverenje da bi neka od njih, u budućnosti mogla biti i aktivni stvaraoci na našoj umetničkoj sceni”, navedeno je u saopštenju.

MSUB je istakao u saopštenju da je negovanje najmlađe publike i stimulisanje njihove kreativnosti jedan od njegovih prioritetnih ciljeva u radu sa publikom, te da teži tome da postane mesto za učenje kroz zabavu i podsticanje kreativnog razmišljanja i izražavanja.

Sakupljeno je ukupno 148 radova, ali je deo njih ostao nepotpisan, pa MSUB poziva decu da intervenišu na samoj izložbi i potpišu svoj rad. Prilikom otvaranja, svi učesnici čiji su se radovi našli na izložbi biće nagrađeni.

Izložba “Ulaznica za Muzejbiće otvorena do 12. avgusta.

(SEEcult.org)

Video
07.10.2018 | 23:24

VOĐENJE: Dušan Gerzić Gera - Od grada do grada

Vođenje kroz retrospektivnu izložbu Dušana Gerzića Gere "Od grada do grada", održanu u Gradskoj galeriji Kulturnog centra Grad od 3. do 9.