• Search form

09.01.2018 | 16:45

Jačanje saradnje Srbije i Azerbejdžana u kulturi

Jačanje saradnje Srbije i Azerbejdžana u kulturi

Ministar kulture i informisanja Srbije Vladan Vukosavljević razgovarao je 9. januara sa ambasadorom Azerbejdžana u Beogradu Eldarom Hasanovim o unapređenju kulturne saradnje dve zemlje.

Na sastanku je bilo reči o održavanju Dana srpske kulture u Bakuu i Dana azerbejdžanske kulture u Beogradu koji bi, kako je saopštilo Ministarstvo, u značajnoj meri doprineli intenziviranju kulturne razmene Srbije i Azerbejdžana, kao i adekvatnom predstavljanju obe kulture i njihovih savremenih stvaralaca.

Vukosavljević i Hasanov su, kako je navedeno, izrazili i zadovoljstvo zbog otvaranja Centra za azerbejdžanski jezik i kulturu na Filološkom fakultetu u Beogradu, koje je planirano za jun 2018. godine, kao i povodom otvaranja Centra za srpski jezik i kulturu u Bakuu.

Deo razgovora bio je posvećen i organizaciji samita povodom stogodišnjice rođenja Nelsona Mandele koji će biti održan u Beogradu, u organizaciji Međunarodnog fonda za održivi mir i razvoj.

Vukosavljević je zahvalio azerbejdžanskom narodu i vladi na “načelno iskazanom stavu oko statusa Kosova i Metohije kojim se u potpunosti podržava teritorijalna celovitost Srbije”, navedeno je u saopštenju.

(SEEcult.org)

Video
10.01.2018 | 23:55

VOĐENJE: Sekvence. Umetnost Jugoslavije i Srbije iz zbirki MSU

Vođenje kroz izložbu Sekvence. Umetnost Jugoslavije i Srbije iz zbirki Muzeja savremene umetnosti kojom je MSU u Beogradu otvoren u oktobru 2017. godine nakon desetogodišnje pauze zbog više puta započinjane i odlagane rekonstrukcije.