• Search form

07.02.2018 | 15:25

Kralj Čačka u Sabirnom centru

Kralj Čačka u Sabirnom centru

Kralj Čačka nastupiće 17. februara u pivnici SubBeerni centar u Beogradu, što će biti i poslednji nastup njegovog sastava pred ulazak u studio i snimanje pesama za drugi studijski album.

To će biti “lepa prilika da se čuju neke nove pesme, biće više bluza svakako, mada se i dalje trudimo da nas žanrovi ne limitiraju i da slobodno istražujemo i učimo i o sebi i o drugima”, rekao je Kralj Čačka pred beogradski koncert.

Kralj Čačka je tokom 2017. godine svirao na najvećim festivalima u zemlji i regionu, kao što su Exit, Arsenal fest, Mountain Music, Arlemm, Ferragosto Jam, Koncert godine... ali i kao specijalni gost Darka Rundeka pred više od 10.000 gledalaca na Tašmajdanu.

Kralj Čačka važi za nekrunisanog vladara muzike koju je teško svrstati u određenu kategoriju. Njegova inspiracija leži u prostoru između najdubljih emocija i umetnosti sviranja, između noći u zadimljenom baru i jutra koje menja sve, između muzike putujućih trubadura i tananih džez melodija...

“Opasnom magistralom – preko raskrsnica i pored stranputica – sa gitarom preko ramena, kao junak starih dobrih filmova, Kralj je stigao na rok scenu. Sa sobom je doneo mudre, lepe i gorke pesme, u kojima se iskrenost i autentičnost oštro suprotstavljaju izopačenostima ovog vremena. Pararokerske muzičke idiome - kao što su kabaretska pesma, ulični moritat, kantri lament, bluz žalopojka ili pozorišni song – prilagodio je svojoj umetničkoj viziji”, naveo je Žikica Simić za Kralja Čačka.

Prvih sto ulaznica dostupno je po ceni od 400 dinara, pretprodajna cena biće 600 dinara, odnosno 800 dinara na ulasku u SubBeerni centar, na veče koncerta.

Pretprodajna mesta su Šikarica (Skadarska 22) i OUR Pub (Beogradska 71).

*Foto: Andrea Vajda Bauk

(SEEcult.org)

Video
08.08.2018 | 23:49

VOĐENJE: Nagrada Mangelos 2018.

Vođenje kroz izložbu finalista nagrade “Dimitrije Bašičević Mangelos” za 2018. godinu, održanu u Galeriji Remont u Beogradu od 2. do 20. jula 2018.