• Search form

03.01.2018 | 23:43

Kreativno surfovanje

Kreativno surfovanje

Centar za medijsku kulturu i obrazovanje (CZMKO) realizovao je prvu fazu projekta “Surfuj kreativno”, koji je namenjen učenicima osnovnih i srednjih škola u Srbiji, a podrazumevao je kreativne radionice i postavljanje edukativnog i drugog korisnog sadržaja na internetu.

Na sajtu surfujkreativno.edu.rs postavljeni su kvalitetni sadržaji iz oblasti kulture i umetnosti namenjeni deci i mladima: pregled aktuelne kulturne ponude, atraktivna prezentacija baštine, pregled besplatnih alatki za primenu IKT u kulturi, kao i odabrani tekstovi i linkovi koji decu i mlade upućuju na savremene tokove u kreativnim industrijama (film, strip, muzika, književnost za decu i omladinu, veb serije...).

U okviru projekta “Surfuj kreativno”, održane su i dve kreativne radionice - književnik i strip scenarista Pavle Zelić i profesor filmskog scenarija i scenarija video igara na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu Mirko Stojković pokazali su u Biblioteci šabačkoj, odnosno u OŠ “Veljko Dugošević” u Beogradu, besplatne i lako dostupne onlajn alatke za prve korake kreiranja video igara i grafičkog dizajna, kao i korisne linkove iz oblasti filmske umetnosti i književnosti, te dali savete i ideje učenicima za kreativno surfovanje na internetu i društvenim mrežama.

Radionica Pavla Zelića, Biblioteka šabačka

Odabrane fotografije, video materijali i opisi radionica postavljeni su Jutjub kanalu, Fejsbuk stranici i na sajtu projekta surfujkreativno.edu.rs, a CZMKO pozvao je učenike da aktivno učestvuju u daljem kreiranju sadržaja na tim onlajn platformama projekta.

Radionica u OŠ Veljko Dugošević, Beograd, foto: CZMKO

Projekat “Surfuj kreativno” realizovan je uz finansijsku podršku Ministarstva kulture i informisanja Srbije i predstavlja nastavak projekta “Surfuj pismeno”.

(SEEcult.org)

Video
08.08.2018 | 23:49

VOĐENJE: Nagrada Mangelos 2018.

Vođenje kroz izložbu finalista nagrade “Dimitrije Bašičević Mangelos” za 2018. godinu, održanu u Galeriji Remont u Beogradu od 2. do 20. jula 2018.