• Search form

10.07.2018 | 22:59

Milivojevićev Pluto u Epidaurusu

Milivojevićev Pluto u Epidaurusu

Premijera Aristofanove komedije “Pluto”, u koprodukciji Narodnog pozorišta u Beogradu i Nacionalnog teatra Grčke iz Atine, biće održana 13. jula u čuvenom antičkom teatru u Epidaurusu na Peloponezu, u adaptaciji i režiji Nikite Milivojevića.

Predstava je deo programa Atinskog festivala, a nakon repriznog izvođenja 14. jula, putovaće širom Grčke, dok će u Beogradu biti odigrana krajem septembra, najavilo je Narodno pozorište.

U tom projektu iz Narodnog pozorišta učestvuju glumac Hadži Nenad Maričić, kostimografkinja Marina Medenica i producent Vuk Miletić. Kostimi su urađeni u radionicama Narodnog pozorišta.

Na predstavi će biti prisutna zvanična delegacija Srbije, koju će predvoditi ministar kulture Vladan Vukosavljević, pomoćnica ministra kulture Ivana Dedić i predsednik Upravnog odbora Narodnog pozorišta Aleksandar Gatalica.

Epidaurus, foto: Evi Fylaktou

Predstava je nastala na osnovu protokola o dugoročnoj saradnji Narodnog pozorišta u Beogradu i Nacionalnog teatra Grčke iz Atine, koji su u oktobru 2017. godine potpisali upravnici dve kuće Dejan Savić i Statis Livatinos.

(SEEcult.org)

Video
08.08.2018 | 23:49

VOĐENJE: Nagrada Mangelos 2018.

Vođenje kroz izložbu finalista nagrade “Dimitrije Bašičević Mangelos” za 2018. godinu, održanu u Galeriji Remont u Beogradu od 2. do 20. jula 2018.