• Search form

07.09.2018 | 18:14

Muzika i reči Branke Parlić u Splitu

Muzika i reči Branke Parlić u Splitu

Pijanistkinja Branka Parlić održaće 8. septembra u Splitu koncert “Muzika i reči” na kojem će izvesti dela uticajnog savremenog američkog kompozitora Filipa Glasa (Philip Glass), jednog od pionira i najznačajnijih predstavnika minimalizma.

Program koncerta na Mediteranskom institutu za istraživanje života (MedILS) obuhvata Glasove Etide 2, 6, 15, 16, 17. i 20, te kompozicije Dreaming Awake i Wichita Vortex Sutra sa poemom Alena Ginsberga u izvođenju glumice Diane Kržanić Tepavac.

Izvođenje Glasove muzike pratiće video Bruna Lovrenčića, u kojem su korišćeni radovi Marije Marte Topalović, Danice Radmanović, Zlatka Šumkovskog i Aleksandra Topalovića.

Branka Parlić održaće koncert “Muzika i reči” i krajem novembra i u Liverpulu.

Pijanistkinja Branka Parlić, profesorka na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, još od sredine 80-ih posvećeno se bavi novom muzikom 20. i 21. veka – minimalizmom i postminimalizmom.

Posebno je zaslužna za upoznavanje publike na ovim prostorima sa stvaralaštvom Glasa, kao i sa muzikom francuskog kompozitora Erika Satija (Satie).

(SEEcult.org)

 

Video
08.08.2018 | 23:49

VOĐENJE: Nagrada Mangelos 2018.

Vođenje kroz izložbu finalista nagrade “Dimitrije Bašičević Mangelos” za 2018. godinu, održanu u Galeriji Remont u Beogradu od 2. do 20. jula 2018.