• Search form

05.04.2016 | 20:56

Najstrašniji dan u životu

Najstrašniji dan u životu

Omladinsko pozorište Dadov premijerno izvodi 6. aprila predstavu “Ovo je najstrašniji dan u mom životu”, nastalu prema knjizi spisateljice za decu Jasminke Petrović, u režiji Vladimira Đurkovića.

“Naslov tog romana i lajtmotiv predstave sažima unutrašnji doživljaj svih mogućih užasa i blamova koji prete dečaku po imenu Strahinja, 15-godišnjaku koga, uz malu maturu koja se primiče, muče raznorazne paklene muke odrastanja, u porodici i oko nje.

Kako se jedan beogradski tinejdžer brani od domaćeg horora, svakojakih blamova, kako se nosi sa fatalnom ljubavlju prema nastavnici srpskog, sa tatinim romansijerskim pokušajima, dugom kosom i bradom, maminom boljkom, i koju ulogu u imaju jedan bicikl i jedna Maša? Na ta pitanja odgovaraju na duhovit način glumci Dadova.

Dramatizaciju romana napisala je Tijana Grumić, scenografiju je osmislila Maja Vasić, a kostime Maria Marković. Vizuelni identitet za predstavu osmislio je Bob Živković.

U predstavi igra mnogočlana glumačka ekipa: Veljko Knežević, Ida Urošević, Vida Stanić, Nikola Todorović, Nikola Stanimirović, Lea Stanković, Ognjen Dragović, Vlada Paprić, Marko Despotović, Teodora Rakić, Jelena Blagojević, Teodora Trnovanović, Sofija Dragoj, Jelena Tadinac, Katarina Ilić, Filip Tota, Milan Vasiljević, Ana Čolović i Biljana Petrović.

Predstava je namenjena starijim osnovcima i njihovim roditeljima.

To nije prvi roman Jasminke Petrović adaptiran na sceni Dadova, na kojoj se već dve godine igra i komad “Seks za početnike”, inspirisan njenom knjigom, takođe u režiji Đurkovića.

Nakon premijere, prve reprize predstave “Ovo je najstrašniji dan u mom životu” su 7, 8, 22. i 25.  aprila na sceni Dadova.

(SEEcult.org)

Video
Vodjenje - Branko Vucicevic
03.02.2018 | 23:57

VOĐENJE - Kritičari su izabrali: B.V.

Vođenje kroz izložbu “Kritičari su izabrali 2018: B.V.” u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Beograda (12.1-3.2.2018), posvećenu Branku Vučićeviću