• Search form

14.09.2018 | 17:04

Nastavak rada Narodne biblioteke

Nastavak rada Narodne biblioteke

Narodna biblioteka Srbije ponovo će biti otvorena za korisnike od 17. septembra, nakon svih neophodnih istražnih i bezbednosnih procedura povodom nedavne smrti dvojice radnika preduzeća za održavanje sistema protivpožarne zaštite.

Svim korisnicima će, bez nadoknade, biti produžena važnost članskih karata za onoliko dana koliko je NBS bila zatvorena zbog nesrećnog slučaja koji se u njoj dogodio 24. avgusta, saopštilo je Ministarstvo kulture i informisanja.

NBS je bila zatvorena zbog istrage o tragičnoj smrti dvojice radnika privatnog preduzeća za protivpožarnu zaštitu, a nastavak njenog rada bio je najavljen kada nadležni to odobre.

Članovi NBS u međuvremenu su, na inicijativu Ministarstva kulture, mogli da koriste bez naknade čitaonice i fondove Univerzitetske biblioteke “Svetozar Marković”, Biblioteke grada Beograda i Arhiva Jugoslavije.

Kako je ranije rečeno u Ministarstvu kulture, protivpožarni sistem u NBS funkcionisao je do časa tragedije u skladu sa propisima i formalno nije bilo propusta u njihovom održavanju, a šta je uzrok nesreće biće poznato po okončanju istrage.

(SEEcult.org)

 

Video
08.08.2018 | 23:49

VOĐENJE: Nagrada Mangelos 2018.

Vođenje kroz izložbu finalista nagrade “Dimitrije Bašičević Mangelos” za 2018. godinu, održanu u Galeriji Remont u Beogradu od 2. do 20. jula 2018.