• Search form

25.06.2017 | 14:34

Novi-stari SEEcult.org, #3

Novi-stari SEEcult.org, #3

Portal SEEcult.org prešao je na novu, unapređenu platformu - treću od kada je pokrenut pre 15 godina, tokom kojih se razvio u jednu od najvećih onlajn platformi za kulturu i umetnost u regionu. U proteklom periodu SEEcult.org je uspeo da se izbori sa raznim iskušenjima izazvanim i tehnološkim razvojem, i posledicama kulturne politike i opšteg stanja u društvu. Očekujemo da ćemo uspeti da prevaziđemo i krizu izazvanu poslednjim odlukama Ministarstva kulture i informisanja Srbije i Sekretarijata za kulturu Beograda da uskrate sufinansiranje aktivnosti SEEcult.org u 2017. godini.

Novu verziju portala SEEcult.org, na kojoj smo radili neuobičajeno dugo, volonterskim doprinosom saradnika, pokrećemo u nadi da će i sama doprineti da prevaziđemo trenutne poteškoće i da ćemo uspeti da osiguramo njen dalji razvoj kako kroz javne konkurse za sufinansiranje projekata, tako i kroz druga donatorska i sponzorska sredstva, ali i kroz razvoj marketinga u neprofitne svrhe.

S obzirom na ogromnu bazu od više od 350.000 tekstova, više od 500.000 događaja u Kalendaru, više desetina hiljada fotografija i drugih podataka, portal SEEcult.org će nastaviti da unapređuje i svoju novu verziju, koja je interaktivna, multimedijalna i podjednako vidljiva na svim internet platformama, a otvorena je i za doprinos korisnika u važnom procesu predstavljanja, očuvanja i arhiviranja sadržaja o kulturi i umetnosti u Srbiji i regionu.

Povodom pokretanja nove verzije portala SEEcult.org, zahvaljujemo pre svega dizajneru Andriji Nikačeviću i programeru Nikoli Anđeliću.

Zahvaljujemo još jednom svima koji su ovih dana javno istakli značaj portala SEEcult.org za kulturu u Srbiji i regionu i izrazili podršku našim stavovima i apelima u Pismu svima. Zahvaljujemo i svima koji su to učinili u privatnim porukama.

Hvala i onima koji su zabrinuti za sve “u sebi”.

(SEEcult.org)

Video
18. Bijnale umetnosti Pancevo
21.06.2018 | 15:33

VOĐENJE: 18. Bijenale umetnosti u Pančevu - Prostorni agens

Vođenje kroz 18. Bijenale umetnosti u Pančevu “Prostorni agens”, održano od 26. maja do 17.