• Search form

25.01.2018 | 12:45

Predstave za tinejdžere

Predstave za tinejdžere

Dom omladine Beograda i Studio Centar nastavljaju program pozorišnih predstava za tinejdžere, započet prošle jeseni, a novi ciklus te akcije pod sloganom “Vreme je za pozorište!” počinje 26. januara predstavom “Otuđenje” koja se se kroz komediju apsurda, na gotovo montipajtonovski način, bavi aktuelnim pitanjima društva u kojem odrastaju nove generacije.

Uz “Otuđenje”, rađenu prema motivima drama Ežena Joneska, te komad “Deca na internetu 2”, zasnovan na istinitim događajima, najavljeni su i stariji naslovi “Mi deca sa stanice Zoo” prema romanu Kristijane F, “Dnevnik Ane Frank”, rađena prema istoimenom romanu najpoznatije mlade žrtve Holokausta i “Rijaliti Škola” prema motivima knjige “Škola” Jasminke Petrović.

Sve predstave na repertoaru komuniciraju sa publikom, govore mladalačkim rečnikom, otvaraju i obrađuju njima bliske i problematične teme, nude im određena rešenja. Nakon odigrane predstave, organizatori su najavili razgovor sa publikom, a cilj im je da privole mlade ljude da zavole pozorište i da mu se i sledeći put vrate.

Deca na internetu 2

Dnevnik Ane Frank

Rijaliti Škola

Ulaznice se mogu nabaviti na prodajnim mestima Eventima, a za grupne i školske posete obezbeđen je dodatni popust.  

DOB i Studio Centar su 2017. godine realizovali ukupno 18 igranja pozorišnih predstava za mladu publiku, koje je u sali Amerikana videlo oko 3.200 gledalaca, pretežno učenika beogradskih osnovnih i srednjih škola.

Premijerno su izvedene predstave “Deca na internetu 2” i “Otuđenje”, uz podršku Sekretarijata za kulturu Beograda.

(SEEcult.org)

Video
08.08.2018 | 23:49

VOĐENJE: Nagrada Mangelos 2018.

Vođenje kroz izložbu finalista nagrade “Dimitrije Bašičević Mangelos” za 2018. godinu, održanu u Galeriji Remont u Beogradu od 2. do 20. jula 2018.