• Search form

06.06.2018 | 09:37

Promocije Pakovanja i Marketinga

Promocije Pakovanja i Marketinga

Filmski reditelj, rok muzičar i multimedijalni umetnik Branko Radaković iz Beograda započinje promociju svog prvog solo albuma ''Pakovanje'' i najnovijeg, šestog po redu, dugometražnog filma ''Marketing''.

Radaković će najpre 8. juna u Lukavcu u Bosni i Hercegovini, gde učestvuje na Međunarodnoj likovnoj koloniji ''Bistarac'' kao slikar i pesnik, prikazati u tamošnjem BBCC klubu svoj dokumentarni film ''Limunovo drvo'' o prvom bendu frontmena Katarine II i Ekatarine Velike, Milanu Mladenoviću (1958-1994), te izvesti deo novih autorskih pesama i predstaviti album “Pakovanje”. Taj album izdat je u digitalnom formatu krajem 2017. godine za beogradski Metropolis Music, a u izdanju iste kuće ovih dana će se naći i u prodaji u CD formatu.

Radaković će predstaviti novi album uz živu svirku i 23. juna i u klubu Underground Disco u Beočinu, a kako je najavio, i tom prilikom biće prikazan film ''Limunovo drvo''.

Premijera filma ''Marketing'' predviđena je za kraj jula na 7. Reviji nezavisnih off-filmova u selu Mutanj na Rudniku, gde će Radaković takođe i svirati.

Na tom festivalu Radaković je učestvovao kao filmski autor u kontinuitetu gotovo od samog osnivanja, prikazavši filmove ''To moram'' i ''Limunovo drvo''. Takođe, bio je prisutan i kao glumac u igranim ostvarenjima drugih reditelja, kao što je horor ''Naprata''.

Radakovića u septembru očekuju takođe projekcije filmova i svirke, a zakazani gradovi za sada su Kragujevac i, kao svojevrsna kruna turneje - Beograd, gde će album ''Pakovanje'' biti koncertno predstavljen u Metropolis Musicu. Tom prilikom Radakovic će prvi put nastupiti sa nedavno oformljenim bendom koji je nazvao Svedoci.

U toku su, prema njegovim rečima, i pregovori o nastupima u drugim gradovima, poput Zrenjanina i Rume.

U izdanju Dallas Recordsa, nedavno se pojavio i singl za duet ''Svet se pokreće'' Radakovića i hrvatskog muzičara Renata Metessija, snimljen u studiju ''Šusteraj'' u Zagrebu.

Prateće vokale otpevao je Vladimir Sokačić, koji je i producent tog izdanja, a sva trojica su i autori teksta i muzike, dok je bubnjeve odsvirao Goran Rakčević.

(SEEcult.org)

Video
08.08.2018 | 23:49

VOĐENJE: Nagrada Mangelos 2018.

Vođenje kroz izložbu finalista nagrade “Dimitrije Bašičević Mangelos” za 2018. godinu, održanu u Galeriji Remont u Beogradu od 2. do 20. jula 2018.