• Search form

14.05.2014 | 18:51

Prvo Beogradsko gitarsko takmičenje

Prvo Beogradsko gitarsko takmičenje

Prvo internacionalno Beogradsko gitarsko takmičenje pobednika (Belgrade Winner Guitar Competition) biće održano 17. i 18. maja na Fakultetu muzičke umetnosti, u organizaciji Srpskog muzičkog centra.

Takmičenje će okupiti najbolje gitariste, pobednike značajnih gitarskih takmičenja, koji će nastupiti u sali FMU u šest starosnih kategorija.

Kao dvoetapno - sa nastupom kandidata iza paravana, prvo Beogradsko gitarsko takmičenje pobednika svojim konceptom predstavlja novitet i vrstu ekskluzivnosti u Srbiji i okruženju, saopštili su organizatori.

Kandidate će ocenjivati žiri sastavljen od eminentnih, akademskih gitarskih pedagoga, a pobednici takmičenja će biti nagrađeni vrednim robnim nagradama muzičke kuće Artist sistems.

Pobednik u šestoj kategoriji dobiće kao nagradu izuzatnu gitaru - rad graditelja, Dragana Nešića.

Beogradsko gitarsko takmičenje pobednika prvi je u nizu projekata Srpskog muzičkog centra, koji će, kako je najavio, dati značajan doprinos razvoju umetničke muzike u Srbiji.

Takmičenje je otvoreno za publiku, a detaljnije informacije dostupne su putem imejla bwgc.rs@gmail.com

(SEEcult.org)

Video
08.08.2018 | 23:49

VOĐENJE: Nagrada Mangelos 2018.

Vođenje kroz izložbu finalista nagrade “Dimitrije Bašičević Mangelos” za 2018. godinu, održanu u Galeriji Remont u Beogradu od 2. do 20. jula 2018.