• Search form

04.12.2017 | 22:53

Renovinara sala Kraljevačkog pozorišta

Renovinara sala Kraljevačkog pozorišta

Kralјevačko pozorište će 17. decembra otvoriti vrata svoje sanirane i rekonstruisane sale zahvaljujući podršci dobijenoj u okviru konkursa Ministarstva kulture i informisanja Srbije “Gradovi u fokusu”.

Za radove, koji su u finalnoj fazi, Ministarstvo kulture i informisanja izdvojilo je 2,9 miliona dinara, a lokalna samouprava 300.000 dinara.

Zamenjene su podne obloge i sedišta koja su bila stara 33 godine.  

Stara sedišta su prebačena domovima kulture u mestima Žiča i Vitkovac, čime je ispoštovan dogovor sa Ministarstvom da budu poklonjena onima koji ih nemaju.

Sala pre renoviranja, foto: Ministarstvo kulture

Sanacija Kralјevačkog pozorišta, koje sledeće godine obeležava 70 godina umetničog rada, počela je 15. oktobra i biće okončana 17. decembra premijerom predstave “Boing Boing” u koprodukciji sa Knjaževačko-srpskim teatrom.

Na konkursu “Gradovi u fokusu” za 2017. godinu Kralјevu su dodelјena sredstva u iznosu od 7,6 miliona dinara za projekat “Trg u fokusu” koji, uz sanaciju objekta i zamenu sedišta u Kralјevačkom pozorištu, podrazumeva i sanaciju laterne na objektu Narodne biblioteke, “Kulturno leto” i nabavku električnog koncertnog klavira za Muzičku školu.

(SEEcult.org)

Video
10.12.2017 | 14:58

VOĐENJE: Branka Kuzmanović - DIS/POZICIJE

Vođenje kroz izložbu Branke Kuzmanović DIS/POZICIJE u Galeriji Centra za grafiku i vizuelna istraživanja “Akademija” u Beogradu, koja je otvorena od 28. novembra do 12. decembra 2017.