• Search form

03.03.2017 | 13:21

Spavači, Babilonci i Fijuk

Spavači, Babilonci i Fijuk

Ulična galerija predstavlja od 3. marta ilustracije strip umetnice Ane Erlemark (Anna Ehrlemark), koja živi u Geteborgu u Švedskoj, a crtala je i radila i u Ljubljani, Zagrebu i Beogradu i objavljivala radove širom Evrope.

“Šest sati za muškarce, sedam za žene, osam za budale. Priroda traži pet, običaj kaže sedam, besposlenost uzima devet, a poročnost deset”, navela je Ana Erlemark povodom izložbe “Spavači”, na kojoj predstavlja radove okrenute “pozitivnim stvarima”: spavanju, pušenju, dremanju, masturbaciji, odmaranju, i hibernaciji.

Strip umetnica, ilustratorka i računarska lingvistkinja, Ana Erlemark je objavljivala radove širom Evrope, posebno u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Francuskoj i Švedskoj. Kolekciju njenih kratkih priča “Pobednici” obavila je američka izdavačka kuća Floating World Comics 2015. godine.

Na otvaranju izložbe u Uličnoj galeriji nastupiće Babilonci, bend Zdenka Franjića iz Zagreba, čiji su povremeni članovi Aleksandar Stojković St iz Goribora, zatim Hrvoje Stančina Hrc koji vodi glavnu produkcijsku reč, te Robert Bušić Buš, frontmen prve postave Kojota.

Otvaranje izložbe “Spavači” prati i novo izdanje Fijuk sajma, koji će biti održan i u Uličnoj galeriji i u obližnjem CUK Imago.

Fijuk predstavlja do sada najveći broj učesnika, uključujući izložbu Franjićeve izdavačke kuće Slušaj najglasnije, gostovanje subotičkog strip autora Septika, koji će prodavati orginalne crteže, te aukciju radova Aleksandra Denića.

Nakon toga sledi DJ set gošće Bojana Rudović Žvanut iz Slovenije, koja ima emisiju Nedeljska šlagerica na Radiju Študent, a kao glavna zvezda večeri pridružiće joj se Marina Perazić, u ulozi DJ-a, koja je svoj nastup nazvala Guilty Pleasure Disco Queen DJ Set.

(SEEcult.org)

Video
07.10.2018 | 23:24

VOĐENJE: Dušan Gerzić Gera - Od grada do grada

Vođenje kroz retrospektivnu izložbu Dušana Gerzića Gere "Od grada do grada", održanu u Gradskoj galeriji Kulturnog centra Grad od 3. do 9.