• Search form

21.05.2018 | 17:12

Stižu kanski pobednici

Stižu kanski pobednici

Distributerska kuća “MCF MegaCom Film” obezbedila je prava na distribuciju osam ostvarenja koja su osvojila neke od najznačajnijih nagrada na 71. Filmskom festivalu u Kanu, među kojima je i dobitnik Zlatne palme, film “Kradljivci” (Shoplifters) japanskog reditelja Hirokazua Kore-Ede.

Nagrađeni film je priča o ocu i sinu, pljačkašima prodavnica, koji pod okrilje uzimaju devojčicu sa ulice. Iako je porodica siromašna i jedva preživljava zahvaljujući sitnom kriminalu, oni ipak žive srećno, sve dok nepredviđeni incident ne otkrije tajne koje stavljaju njihov odnos na test.

Kradljivci

Među ostvarenjima koje je otkupila kuća MCF su i filmovi: “Kapernaum” (Capernaum) Nadine Labaki - dobitnik nagrade žirija, “Knjiga slika” (The Image Book) Žan-Lika Godara, dobitnika specijalne nagrade žirija, te “Hladni rat” (Cold war) Pavela Pavlikovskog, dobitnika nagrade za najbolju režiju.

Hladni rat

Na predstojećim festivalima u Srbiji će se, prema najavi MCF-a, naći i film “DogmanMatea Garonea, za koji je Marčelo Fonte dobio nagradu za  najboljeg glumca, “Ajka” (Ayka) Sergeja Dvorcevoja, za koji je nagradu za najbolju glumicu dobila Samal Jesljamova, te filmovi “Srećna kao Lazaro” (Happy As Lazzaro) Aliće Rorvaher, koji je nagrađen za najbolji scenario, te “Devojka” (Girl) Lukasa Donta, dobitnik nagrade Zlatna kamera.

(SEEcult.org)

Video
07.10.2018 | 23:24

VOĐENJE: Dušan Gerzić Gera - Od grada do grada

Vođenje kroz retrospektivnu izložbu Dušana Gerzića Gere "Od grada do grada", održanu u Gradskoj galeriji Kulturnog centra Grad od 3. do 9.