• Search form

08.11.2017 | 13:33

Studentski FLUX radio na FDU

Studentski FLUX radio na FDU

Studenti Fakulteta dramskih umetnosti (FDU) u Beogradu emitovaće od 10. do 19. novembra na internetu program FLUX radija, koji je zamišljen  “onako kako bi radio program za mlade trebalo da izgleda”.

FLUX radio je predispitna vežba (projekat) za studente IV i III godine menadžmenta i produkcije u pozorištu, radiju i kulturi, a program će biti emitovan iz studija na tom fakultetu na ovom linku, pod sloganom “Upali lampicu”.

Glavna ideja, prema navodima studenata, jeste da ponude vršnjacima radio program za mlade kakav zamišljaju da bi trebalo da izgleda - mesto gde se obrađuju aktuelne teme, u najvećoj meri iz sveta umetnosti i kulture, koje se itekako tiču studenata i mladih, a o kojima se u javnosti ne govori mnogo, a sluša se muzika koja se ne vrti na većini domaćih radio-stanica, nova, autentična i koja zavređuje medijski prostor.

Programska šema FLUX radija

Najavljene su i žive svirke u studiju različitih domaćih bendova u okviru emisije FLUX sessions, dok će muzika sa plejliste biti u disko stilu.

Program će se realizovati u okviru redakcija jutarnjeg, kulturnog, zabavnog, muzičkog i informativnog programa, koji će se konkretno baviti medijima - kako mediji vide i kreiraju program za mlade, na osnovu čega, šta sve treba jedan događaj u kulturi da ispuni da bi prešao prag vidljivosti u medijima i sl.

(SEEcult.org)

Video
13.11.2017 | 16:23

Kritika na delu predstavlja: UVUU i Galerija Reflektor

Galerija Reflektor u Užicu, koja je počela rad tokom proteklog leta u nekadašnjoj kasarni u Krčagovu, u organizaciji Udruženja vizuelnih umetnika Užica (UVUU), pauziraće tokom zime, a za proleće najavljuje nastavak ambiciozno planiranog programa.