• Search form

02.01.2018 | 18:27

Uži izbor za nagradu Nikola Milošević

Uži izbor za nagradu Nikola Milošević

Knjige Raška Radovića O prozračnosti, dubini i boji”, u izdanju Akademske knjige, Ilije MarićaBeleške o Kišu i filosofiji”, u izdanju agencije za izdavaštvo Bernar, Zoje BojićAntički istoriografi umetnosti i Kalistrat o skulpturi”, u izdanju Dosijea Studio, Slobodana VladušićaKnjiževnost i komentari”, u izdanju Službenog glasnika, Nikole DedićaIzmeđu dela i predmeta”, u izdanju Fakulteta za medije i komunikacije i Milana OrlićaAndrić, Crnjanski, Pekić”, u izdanju agencije Mali Nemo, uvrštene su u uži izbor za nagradu “Nikola Milošević” za 2017. godinu koju Radio Beograd 2 dodeljuje za najbolju knjigu u oblasti teorije književnosti i umetnosti, estetike i filozofije.

Žiri za dodelu nagrade “Nikola Milošević”, koji čine prof. dr Milo Lompar, prof. dr Iva Draškić Vićanović i prof. dr Dragan Prole (predsednik), odabraće sredinom januara tri knjige koje će ući u najuži izbor.

Odluku o 16. dobitniku nagrade za najbolju knjigu u oblasti teorije književnosti i umetnosti, estetike i filozofije, nazvanu imenom akademika Nikole Miloševića (1929-2007), žiri će doneti na javnom zasedanju 25. januara, najavio je Radio Beograd 2.

Nagrada će biti uručena 9. februara, na dan kada je pre 60 godina osnovan Radio Beograd 2.

Nagradu “Nikola Milošević” za najbolјu knjigu u oblasti filozofije, estetike i teorije književnosti i umetnosti za 2016. godinu dobila je Jelena Pilipović za delo “Ka lepoti – Erotološko čitanje Sapfine poezije”, u izdanju Akademske knjige.

Dosadašnji dobitnici su: Milan Brdar, Miloš Arsenijević, Mile Savić, Časlav D. Koprivica, Slobodan Grubačić, Radoman Kordić, Predrag Krstić, Milo Lompar, Dragan Stojanović, Dragan Prole, Danilo N. Basta, Aleksandra Mančić,

(SEEcult.org)

Video
08.08.2018 | 23:49

VOĐENJE: Nagrada Mangelos 2018.

Vođenje kroz izložbu finalista nagrade “Dimitrije Bašičević Mangelos” za 2018. godinu, održanu u Galeriji Remont u Beogradu od 2. do 20. jula 2018.