• Search form

25.08.2017 | 15:42

Vukosavlјević i Tang o Unesku i Kosovu

Vukosavlјević i Tang o Unesku i Kosovu

Ministar kulture i informisanja Srbije Vladan Vukosavlјević razgovarao je 25. avgusta sa kandidatom Kine za generalnog direktora Uneska Đianom Tangom koji je, između ostalog, potvrdio principijelan kineski stav o kandidaturi Kosova za članstvo u tu svetsku organizaciju.

Tang je tom prilikom izložio svoj program i viđenje toga što bi trebalo da budu prioriteti u radu Uneska, saopštilo je Ministarstvo kulture.

U prisustvu ambasadora Kine u Srbiji Lia Mančanga, u razgovoru je, kako je saopšteno, pokazan visok stepen obostranog razumevanja oko principa na kojima bi trebalo da se zasniva rad Uneska.

“Kandidat NR Kine za čelnu funkciju u Unesku Đian Tang s velikim uvažavanjem prihvatio je argumentaciju ministra Vukosavlјevića o značaju i ulozi Uneska u zaštiti srpske kulturne baštine na Kosovu i Metohiji. Tang je naglasio da je stav NR Kine po pitanju kandidature tzv. Republike Kosova za članstvo u Unesku principijelan i da se on neće menjati”, navedeno je u saopštenju. 

U razgovoru je bilo reči i o merama na zaštiti kulturne baštine, podsticanju dijaloga između različitih kultura, očuvanju kulturne raznolikosti u digitalnom dobu i razvoju kulturnih industrija.

Điang Tang zaposlen je u Unesku od 1993. godine, a od 2010. godine obavlјa funkciju pomoćnika generalnog direktora za obrazovanje. Važi za jednog od najbolјih poznavalaca rada Uneska, sa velikim ugledom u  stručnoj javnosti.

*Foto: Ministarstvo kulture

(SEEcult.org)

Video
18. Bijnale umetnosti Pancevo
21.06.2018 | 15:33

VOĐENJE: 18. Bijenale umetnosti u Pančevu - Prostorni agens

Vođenje kroz 18. Bijenale umetnosti u Pančevu “Prostorni agens”, održano od 26. maja do 17.