• Search form

27.11.2017 | 14:23

Vukosavlјević s Grupom za slobodu medija

Vukosavlјević s Grupom za slobodu medija

Ministar kulture i informisanja Srbije Vladan Vukosavlјević sastao se 27. novembra s predstavnicima Grupe za slobodu medija, povodom zahteva koji su nedavno dostavljeni premijerki Ani Brnabić u vezi sa poboljšanjem medijske situacije u zemlji.

“Dug razgovor protekao je u konstruktivnoj atmosferi”, saopštilo je kratko Ministarstvo kulture, navodeći da je to prvi u nizu sastanaka koje će ministar Vukosavlјević održati sa Grupom za slobodu medija, koju čine novinarska i medijska udruženja i organizacije civilnog društva.

U ime Grupe za slobodu medija sastanku su prisustvovali: Dragan Janjić (Nezavisno udruženje novinara Srbije), Zoran Sekulić (Asocijacija medija), Zorica Višnjić (Lokal pres), Miša Tadić (Asocijacija nezavisnih elektronskih merija), Tanja Maksić (Asocijacija onlajn medija) i Nedim Sejdinović (Nezavisno društvo novinara Vojvodine).

Predstavnici Grupe za slobodu medija predali su 14. novembra premijerki Ani Brnabić zahteve u vezi sa poboljšanjem medijske situacije u zemlji, nakon čega je iz Vlade Srbije saopšteno da je sastanak bio “dug i težak” i da će za desetak dana stići odgovor.

(SEEcult.org)

Video
10.01.2018 | 23:55

VOĐENJE: Sekvence. Umetnost Jugoslavije i Srbije iz zbirki MSU

Vođenje kroz izložbu Sekvence. Umetnost Jugoslavije i Srbije iz zbirki Muzeja savremene umetnosti kojom je MSU u Beogradu otvoren u oktobru 2017. godine nakon desetogodišnje pauze zbog više puta započinjane i odlagane rekonstrukcije.