• Search form

05.10.2017 | 15:53

#ZaštoSamOvde

#ZaštoSamOvde

Članovi novinarskih i medijskih udruženja i organizacija civilnog društva, kao i građani spremni da se bore za slobodu medija u Srbiji, okupiće se 5. oktobra u Dorćol Platzu u Beogradu, kao i virtuelno na društvenim mrežama, u nastavku aktivnosti pokrenutih nedavno povodom gašenja Vranjskih novina.

Na inicijativu 26-člane neformalne Grupe za slobodu medija, čiju je nedavnu akciju “Stop medijskom mraku” podržalo više od 200 medija i organizacija, u Dorćol Platzu će u 20 sati biti predstavljen Proglas o slobodi medija sa zajedničkim principima i osnovnim razlozima okupljanja, koji će prisutni moći da potpišu.

Događaju će se pridružiti i svi oni koji su sprečeni da budu fizički prisutni - građani će moći uživo da prate dešavanja preko društvenih mreža i preko portala slobodnih medija, a mogu i da se uključe na osnovu uputstva za promociju i komunikaciju na društvenim mrežama koje se nalazi na Fb strani Za slobodu medija.

Između ostalog, u svakoj onlajn komunikaciji potrebno je koristiti hashtagove: #ZastoSamOvde #ZaSloboduMedija #StojimUzVranjske

Događaj #ZaštoSamOvde – Proglas o slobodi medija ujedno je završnica serije od deset razgovora koje su izdavačka kuća Clio i Pokret Novi optimizam organizovali u različitim gradovima kako bi obeležili 20 godina Cliove edicije Multimedia. U završnici serijala “Mediji i Novi optimizam”, u okviru kojeg je definisana i Deklaracija o medijskoj pismenosti, biće uručene zahvalnice učesnicima u dosadašnjim debatama.

(SEEcult.org)

Video
Vodjenje - Branko Vucicevic
03.02.2018 | 23:57

VOĐENJE - Kritičari su izabrali: B.V.

Vođenje kroz izložbu “Kritičari su izabrali 2018: B.V.” u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Beograda (12.1-3.2.2018), posvećenu Branku Vučićeviću