• Search form

02.10.2018 | 10:37

Završnica 5. ArtLinka

Završnica 5. ArtLinka

Festival mladih talenata ArtLink festival završava se 2. oktobra u Italijanskom institutu za kulturu u Beogradu resitalom prvog fagotiste Pariskog orkesta Đorđa Mandolezija, uz klavirsku pratnju Nataše Šarčević.

Mandolezi je bio i među učesnicima gala koncerta petog ArtLinka na kojem su 1. oktobra u Kolarčevoj zadužbini nastupili i festivalski kamerni orkestar ArtLink mladi virtuozi sa violinistom Robertom Lakatošem, pijanistkinjom Alisom Bešević i flautistkinjom Marianom Buslehner iz Austrije.

Na tom koncertnom spektaklu, nazvanom “Filmsko putovanje”, beogradskoj publici premijerno se predstavio austrijski kompozitor filmske muzike Roman Kariolu.

Karioluve kompozicije za filmove "Marija Terezija" i "Zaher" izvedene su uz projekciju kadrova iz tih ostvarenja, a u obraćanju publici, u kojoj je bio i veliki broj predstavnika diplomatskog kora, Kariolu je izrazio zadovoljstvo zbog saradnje sa mladim muzičarima u Beogradu i sreću u deljenju svoje muzike sa publikom, saopštili su organizatori.

Na koncertu su izvedena i dela Vivaldija, Baha, Rahmanjinova i Bartoka.

Prisutne su na početku koncerta pozdravili umetnička direktorka ArtLink festivala mladih talenata Jovanka Višekruna Janković, direktorka Evropske investicione banke Dubravka Negre i Pol Anri ispred Delegacije EU u Srbiji.

Jubilarni ArtLink festival, pod sloganom “U ritmu klasike”, počeo je 23. septembra u Kolarčevoj zadužbini programom “Noć klavira, uz učešće francuskih pijanista Mišela Dalberta i Žan Pola Gaspariana.

Peti ArtLink festival realizovan je u saradnji sa Delegacijom EU u Srbiji i Evropskom investicionom bankom, Francuskim institutom, ambasadama Izraela, Austrije i Mađarske, EUNIK-om, Italijanskim institutom za kulturu i Kulturforumom.

Ulaz na završni koncert petog ArtLink festivala u Italijanskom institutu za kulturu je besplatan.

*Foto: Filmsko putovanje - Pavle Janković

(SEEcult.org)

Video
07.10.2018 | 23:24

VOĐENJE: Dušan Gerzić Gera - Od grada do grada

Vođenje kroz retrospektivnu izložbu Dušana Gerzića Gere "Od grada do grada", održanu u Gradskoj galeriji Kulturnog centra Grad od 3. do 9.