• Search form

27.11.2017 | 19:03

Život u Atini

Život u Atini

Izložba fotografija nagrađivanog srpskog fotografa Miloša BičanskogMy life in Athens” biće otvorena 28. novembra u Kombank art holu u zgradi Politike, u okviru festivala Vizualizator.

Fotografije Bičanskog govore o teškom stanju u kojem se grčki narod nalazi. Osim ekonomske i političke krize, prisutna je i migrantska. Mnogi građani gube nadu u bolje sutra, dok mladi i obrazovani traže načine da napuste državu.

Kolevka demokratije, umetnosti, filozofije i mnogih drugih značajnih oblasti za čovečanstvo, prolazi kroz izuzetno dugačak krizni period. Bičanski prikazuje surovu realnost, siromaštvo, izbegličke kampove, proteste i ljutnju, ali i neke radosne trenutke, kao što su oni sa karnevala ili riblje pijace.

Bičanski je karijeru u foto-žurnalizmu započeo u Srbiji u vreme raspada Jugoslavije, a već više od deset godina živi u Grčkoj, gde radi kao fotograf u međunarodnoj agenciji Getty images. Dobitnik je značajnih nagrada kao što su Days of Japan, CHIP, Black and White spider itd.

(SEEcult.org)

Video
08.08.2018 | 23:49

VOĐENJE: Nagrada Mangelos 2018.

Vođenje kroz izložbu finalista nagrade “Dimitrije Bašičević Mangelos” za 2018. godinu, održanu u Galeriji Remont u Beogradu od 2. do 20. jula 2018.