• Search form

27.11.2017 | 19:03

Život u Atini

Život u Atini

Izložba fotografija nagrađivanog srpskog fotografa Miloša BičanskogMy life in Athens” biće otvorena 28. novembra u Kombank art holu u zgradi Politike, u okviru festivala Vizualizator.

Fotografije Bičanskog govore o teškom stanju u kojem se grčki narod nalazi. Osim ekonomske i političke krize, prisutna je i migrantska. Mnogi građani gube nadu u bolje sutra, dok mladi i obrazovani traže načine da napuste državu.

Kolevka demokratije, umetnosti, filozofije i mnogih drugih značajnih oblasti za čovečanstvo, prolazi kroz izuzetno dugačak krizni period. Bičanski prikazuje surovu realnost, siromaštvo, izbegličke kampove, proteste i ljutnju, ali i neke radosne trenutke, kao što su oni sa karnevala ili riblje pijace.

Bičanski je karijeru u foto-žurnalizmu započeo u Srbiji u vreme raspada Jugoslavije, a već više od deset godina živi u Grčkoj, gde radi kao fotograf u međunarodnoj agenciji Getty images. Dobitnik je značajnih nagrada kao što su Days of Japan, CHIP, Black and White spider itd.

(SEEcult.org)

Zoran Popović, Installation of Axioms, SKC, Belgrade 1972
Video
14.03.2018 | 20:55

Incidenti koji postaju pravilo

Kako je nestao Kulturni centar Požega i da li se taj i slični slučajevi mogu posmatrati kao incidenti u kulturi u Srbiji ili postaju pravilo – bila je tema diskusije održane 13.