• Search form

31.08.2016 | 22:28

Autoportret scene

Autoportret scene

Izložba Nenada Glišića “Autoportret” - serijal kratkih filmova o likovnim umetnicima današnjice, biće otvorena 1. septembra u galeriji Menjačnica Gete instituta u Beogradu.

Projekat “Autoportret” zamišljen je kao svojevrsna onlajn video- enciklopedija savremenih likovnih umetnika, čiji se odabir vrši po preporuci kustosa, galerista, istoričara umetnosti i umetnika o kojima se snima film.

Do sada je snimljeno više od stotinu umetnika najrazličitijih generacija, pravaca i senzibiliteta. Projekat predstavlja svojevrsno skeniranje kulturne scene Srbije, doprinosi boljoj vidljivosti likovnih umetnika, umrežavanju na raznim nivoima, kao i istraživanjima koja se bave srpskom likovnom scenom, navedeno je u najavi.

Nenad Glišić, rođen 1971. godine u Beogradu, diplomirao je slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, a postdiplomske studije završio na Umetničkoj akademiji u Diseldorfu, u klasi profesora Janisa Kunelisa, od koga je dobio i zvanje majstora (Meisterschüler). Bavi se medijskom i video umetnošću.

Učestvovao je na brojnim umetničkim manifestacijama u Evropi i šire, a redovno izlaže od 1990. godine.

U okviru nezavisne umetničke asocijacije “Beogradske galerije”, realizovao je brojne projekte u oblasti vizuelnih umetnosti.

Projekat “Autoportret” realizuje od 2011. uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Srbije.

Izložba će biti otvorena do 21. septembra, uz razgovor sa umetnikom koji je zakazan za 15. septembar u nastavku programa “Umetnički kafe”.

(SEEcult.org)

Video
08.04.2024 | 10:10

VOĐENJE: IRWIN – NSK State – It's a Beautiful Country

IRWIN: NSK State – It's a Beautiful Country, Umetnički pav