• Search form

08.10.2017 | 19:15

Konkurs Kante za plakat za Dan bede

Aktivistička kuhinja udruženih građana i radnika u kulturi “Kanta”, u susret dugim noćima i sve kraćim danima (još jednoj zimi), poziva sve, site, ili gladne, ljude, da oblikuju i doniraju svoj plakat - promišljanjem termina glad, sitost, hrana, višak hrane, beda, siromaštvo, solidarnost i humanost (ljudskost)...

Svaki plakat treba da bude realizovan na vertikalnom A3 formatu (42x 29,7 cm) u CMYK kolor modu i poslat u PDF formatu (High Quality Print) na imejl adresu kanta@pankerica.com (do 20 MB) najkasnije do 13. oktobra u 21 sat.

Svi plakati u elektronskoj verziji, moći će da se pogledaju i lajkuju od 14. do 17. oktobra (do 19 sati) na FB stranici "Kanta".

Nakon selekcije, zbog ograničenog prostora i sredstava, odabrani plakati će biti odštampani i izloženi na Dan bede, 17. oktobra u "Kanti" (Dunavska 2, Novi Sad), gde će i "stručni" žiri odabrati (verovatno) jedan rad, obznaniti rezultate lajkovanja sa FB i proglasiti NAJBEDNIJI PLAKAT 2017.

Odabrani autori "najbednijih" plakata će dobiti mesec dana besplatnih toplih obroka u "Kanti", kao i mogućnost da svoj topli obrok daruju lokalnim beskućnicima ili drugima kojima je (možda) potrebniji.

Svi "bedni" plakati će biti dostupni u manjoj štampanoj formi članovima (gostima, posetiocima) "Kante" uz simboličnu ili velikodušnu donaciju i korišćeni u daljoj promociji "Kante", ukazivanju na problem siromaštva, bede, bacanja hrane, smanjenja broja gladnih i tome sl.

(SEEcult.org)

Video
18. Bijnale umetnosti Pancevo
21.06.2018 | 15:33

VOĐENJE: 18. Bijenale umetnosti u Pančevu - Prostorni agens

Vođenje kroz 18. Bijenale umetnosti u Pančevu “Prostorni agens”, održano od 26. maja do 17.