• Search form

10.03.2018 | 17:50

Poziv na Beldocs akademiju

Festival Beldocs poziva zainteresovane da se prijave za učešće na radionici kreativnog dokumentarnog filma, koja je namenjena mladim filmskim profesionalcima i studentima iz evropskih zemalja sa niskim audiovizuelnim produkcionim kapacitetom.

Beldocs akademija će biti održana u Beogradu u periodu od 5 dana, u okviru Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Beldocs koji je najavljen od  7. do 14. maja 2018.

Kandidati se mogu prijaviti projektom kreatvnog dokumentarca u različitim fazama produkcije: od rane faze razvoja do rough cut verzija. Nema restrikcija kada je dužina filma u pitanju.

Selekciona komisija će izabrati do šest učesnika, a program radionice će biti osmišljen u odnosu na potrebe svakog pojedinačnog selektovanog projekta.

Tokom petodnevne radionice učesnici će raditi na svojim projektima sa filmskim profesionalcima koji će im biti dodeljeni u funkciji mentora. Učesnici će moći da prisustvuju i master časovima renomiranih filmskih reditelja koji će biti gosti festivala i imaće priliku da predstave projekte učesnicima Beldocs marketa.

Ba Beldocs akademiju se mogu prijaviti studenti filma ili mladi filmski reditelji koji imaju projekat kreativnog dokumentarnog filma bilo koje dužine u bilo kojoj fazi razvoja, dolaze iz zemlje sa niskim produkcionim kapacitetom i govore engleski jezik.

Potrebno je poslati:
– sinopsis
– scenosled (do 5 strana)
– belešku reditelja
– bio-filmografiju reditelja
– link sa prethodnim radovima reditelja
– vizuelne reference ili materijali (trejler, fotografije, mood book)
– link sarough cut verzijom projekta (ukoliko postoji)
– kontak tinformacije.

Rok za prijavljivanje je 25. mart 2018.

Svi materijali moraju biti poslati na engleskom jeziku u PDF formatu na e-mail adresu: beldocspro@beldocs.rs

Izabrani učesnici će biti obavešteni imejlom najkasnije u drugoj nedelji aprila 2018.

Beldocs akademija će pokriti troškove smeštaja tokom trajanja radionice.

*Zemlje sa niskim produkcionim kapacitetom su: Albanija, Austrija, Belgija, Bosna i Hercegovina, Bugraska, Hrvatska, Kipar, Češka, Danska, Estonija, Finska, Makedonija, Gruzija, Grčka, Mađarska, Irska, Island, Letonija, Litvanija, Luksemburg, Malta, Moldavija, Crna Gora, Norveška, Holandija, Poljska, Portugalija, Srbija, Rumunija, Slovačka, Slovenija, Švedska i Ukrajina.

SEEcult.org)

Video
07.10.2018 | 23:24

VOĐENJE: Dušan Gerzić Gera - Od grada do grada

Vođenje kroz retrospektivnu izložbu Dušana Gerzića Gere "Od grada do grada", održanu u Gradskoj galeriji Kulturnog centra Grad od 3. do 9.