• Search form

01.03.2018 | 21:35

Regionalni konkurs za izlaganje na BAFE festivalu

Modna organizacija BAFE raspisala je regionalni poziv za mlade modne dizajnere.

Konkurs je otvoren do 16. marta 2018. godine, a namenjen je autorima starosti od 18 do 35 godina iz zemalja okruženja: BiH, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Srbije.

Izabrani stvaraoci će dobiti priliku da svoj rad prikažu na beogradskoj manifestaciji “Balkan Art Fashion Event”, koja će biti održana 12. put u maju u Beogradu, u cilju upoznavanja javnosti sa stvaralaštvom mladih autora i pružanja podrške u promovisanju njihovog rada.

Prijava bi trebalo da sadrži CV autora i skice modne kolekcije, kao i fotografiju jednog realizovanog odevnog komada u JPG ili PDF formatu.
 
Skice moraju biti iz kolekcije koja će biti predstavljena na sledecem BAFE u.

Aplikacije sa naznakom “Za konkurs 2018” svi zainteresovani kandidati treba da pošalju na adresu: bafeevent@gmail.com.

BAFE je u 11 prethodnih izdanja okupio gotovo stotinu mladih stvaralaca i prikazao njihove kreacije i talenat u okviru više od sto pojedinačnih i grupnih revija. Poslednje izdanje “Balkan Art Fashion Event-a” izazvalo je veliku pažnju autora iz zemalja okruženja, zbog čega je BAFE tim odlučio da platformu podigne na regionalni nivo.

“Balkan Art Fashion Event“ je modna manifestacija, koja se održava već petu godinu za redom, a nastala je sa idejom da promoviše prvenstveno domaću, a zatim i regionalnu modnu scenu i pruži šansu mladim, nedovoljno afirmisanim, dizajnerima da prikažu svoj talenat kako stručnoj, tako i širokoj publici. BAFE posebnu pažnju posvećuje pomaganju razvoja onih autora koji modu i odevanje ne shvataju kao samo kao industriju, već i kao svojevrstan umetnički izraz, performans koji se odvija jednako na modnoj pisti i na ulici.

(SEEcult.org)

Video
08.08.2018 | 23:49

VOĐENJE: Nagrada Mangelos 2018.

Vođenje kroz izložbu finalista nagrade “Dimitrije Bašičević Mangelos” za 2018. godinu, održanu u Galeriji Remont u Beogradu od 2. do 20. jula 2018.