• Search form

07.06.2016 | 10:02

Nagrade 48. Majske izložbe

Nagrade 48. Majske izložbe

Veliku nagradu 48. Majske izložbe ULUPUDS-a, otvorene 6. juna u Galeriji RTS-a u Beogradu na temu “Identitet”, dobio je Nenad Raca za dizajn kolekcije nakita.

U konkurenciji radova 159 autora različitih sekcija ULUPUDS-a, plakete 48. Majske izložbe, čija je kustoskinja Mirjana Bajić, dobili su Ivanka Jevtović za modnu kolekciju "Sećanje, tuga i lepota", inspirisanu Prvim svetskim ratom, Snežana Pešić Rančić za rad "Raščlanjivanje identiteta", Irena Stepančić za vizuelni identitet izložbe "Umetnost iz otpora fašizmu" u Muzeju istorije Jugoslavije, Anita Milić za delo “Slovenska mitologija – Panteon bogova” i Vesna Milanović za uvodni tekst kataloga 48. Zlatnog pera Beograda – 13. Međunarodnog bijenala ilustracije 2015.

Žiri 48. Majske izložbe, koji su činili Čedomila Marinković (predsednica), Ljiljana Ćinkul, Ana Mihailović, Vesna Milosavljević i prošlogodišnja dobitnica Velike nagrade Maja Gecić, dodelio je i pohvalu Jovanu Jeliću za dizajn ručnog sata.


 Otvaranje 48. Majske ižlozbe

Nagradu Fonda "Aleksandar Šaletić", na osnovu odluke žirija kojim je predsedavao Pavle Vasev, dobio je arhitekta Bogdan Slavica za izlozbeni prostor firme Buck (Frankfurt). Arhitektonski tim Ela Nešić i Danilo Nedeljković pohvaljen je za projekat nadogradnje u Ulici Gundulićev venac u Beogradu.

Priznanje Muzeja primenjene umetnosti u Beogradu pripalo je Nataši Vasilić za delo "Odrazi diptih".

Nagrada MPU ove godine nije otkupna zbog finansijske krize.

Na 48. Majskoj izložbi predstavljeno je oko 200 radova 159 umetnika, koje je moguće obići do 19. juna.

(SEEcult.org)

Video
08.04.2024 | 10:10

VOĐENJE: IRWIN – NSK State – It's a Beautiful Country

IRWIN: NSK State – It's a Beautiful Country, Umetnički pav