• Search form

07.02.2013 | 14:04

Napadi na servere RNIDS

Napadi na servere RNIDS

Registar nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS) saopštio je da je u poslednjih mesec dana, uz još nekoliko velikih nacionalnih internet registara širom sveta, iskusio grube napade na svoju infrastrukturu.

Cilj napada je bio blokada osnovnih servisa nacionalnih registara, a uz britanski, belgijski, danski, holandski i kanadski registar, u tu grupu od pre nekoliko dana spada i RNIDS.

U noći između 3. i 4. februara primarni DNS serveri RNIDS-a počeli su da dobijaju znatno veći broj upita od normalnog, što je indikacija da su bili izloženi pojačanom DDoS napadu. Tokom 4. i 5. februara servisi koje RNIDS pruža, i pored opterećenja pristupnih linkova, bili su dostupni bez većih problema.

DDoS napad je povećan 5. februara oko 15 časova, što je dovelo do preopterećenja dela mrežne opreme i znatno otežanog pristupa servisima RNIDS-a, a potom i do povremenog potpunog prekida servisa. Odmah se pristupilo rekonfiguraciji mreže i saobraćaj je preusmeren, tako da je oko 22 sata informacioni sistem RNIDS-a vraćen u potpuno operativno stanje.

Napad je još uvek u toku i njegovi efekti se stalno prate.

Više o pojmu DdoS moguće je naći OVDE.

(SEEcult.org)

Video
08.04.2024 | 10:10

VOĐENJE: IRWIN – NSK State – It's a Beautiful Country

IRWIN: NSK State – It's a Beautiful Country, Umetnički pav