• Search form

19.12.2013 | 23:37

Neobičan incident u londonskom teatru Apolo

Neobičan incident u londonskom teatru Apolo

Više od 80 ljudi je povređeno, od kojih nekoliko teže, kada se deo plafona u krcatom londonskom pozorištu Apolo srušio 19. decembra za vreme izvođenja predstave “Neobičan događaj sa psom u noći” Marka Hadona (Curious Incident Of The Dog in the Night-time).

Prema navodima svedoka, koje je preneo Bi-Bi-Si, nešto posle 20 časova čuo se najpre zvuk krckanja, a onda je počeo da se obrušava deo kitnjastog plafona i rasvete zgrade Apolo teatra, podignute 1901. godine.

Deo publike mislio je da je nestanak svetla deo predstave.

Vatrogasci su saopštili da je bilo više od 70 povređenih koji su mogli da hodaju, a ubrzo su izvučeni i oni koji su bili zarobljeni. Nema životno ugroženih, a većini je pomoć ukazana na licu mesta. Pozorišnu zgradu mnogi su napustili prekriveni prašinom.

Predstavu je gledalo 720 ljudi, a vatrogasci su im pritekli u pomoć za nekoliko minuta.

Povodom incidenta u Apolu, oglasio se i britanski premijeri Dejvid Kameron koji je preko Tvitera saopštio da prati situaciju i da je zahvalan vatrogascima i ostalim službama hitne pomoći na brzoj intervenciji i pomoći povređenima.

Pisac Mark Hadon, autor knjige “Neobičan događaj sa psom u noći”, na kojoj je zasnovana istoimena predstava, saopštio je na Tviteru da je bilo zastrašujuće sedeti i gledati šta se dešava u Apolu, te da je osetio veliko olakšanje kada je čuo da niko nije poginuo.

Predstava “Neobičan događaj sa psom u noći” igra se u Londonu od avgusta 2012. godine. Najpre je igrana u Nacionalnom teatru, a u Apolo je prebačena u martu ove godine.

Apolo teatar, koji je u vlasništvu Nimaks teatra, ima 775 mesta za sedecenje na četiri nivoa.

(SEEcult.org)

Video
08.04.2024 | 10:10

VOĐENJE: IRWIN – NSK State – It's a Beautiful Country

IRWIN: NSK State – It's a Beautiful Country, Umetnički pav