• Search form

13.03.2014 | 13:15

Maske od glasačkih listića

Maske od glasačkih listića

Šok zadruga u Novom Sadu, povodom vanrednih izbora u Srbiji, pripremila je novu “delikates-inovaciju” u vidu radionice za “bele maske od belih listića” koju će voditi umetnici Slobodan Stošić i Nikola Džafo.

Za prošle izbore, održane 2012. godine, Art klinika (sada Šok zadruga) držala je kurs kako da se što bolje, u jednom potezu, ispuni glasački listić i napravi dobar crtež, a obećala je bila i izložbu. Ovoga puta će pomoći zainteresovanima da kreiraju “bele maske za glasačku manifestaciju”.

Radionica za izradu “belih maski od belih listića” biće održana u Šok zadruzi (Zmaj Jovina 22 u pasažu) za vreme predizborne tišine, uz obećanu izložbu najboljih “belih listića” sa prethodne izborne-glasačke manifestacije.

Nastavlja se i akcija “velije rasprodaje umetnosti”, započeta povodom Dana zaljubljenih, pa će zainteresovani za “jednu crvenu” moći da kupite jedan “ljubavni print” istaknutih umetnika različitih generacija. Za “dve crvene” dobiće tri printa.

U ponudi su printovi 30 vrhunskih autora iz Srbije, ali i iz inostranstva.

Tokom predizborne tišine Šok zadruga će raditi 15. marta, kao i na sam dan izbora, 16. marta, od 12 do 20 časova.

Art klinika je za izbore 2012. godine osmislila “Kurs dopunskih časova iz crtanja” kako bi podučila zainteresovane da najlakše i sa malo utrošenog vremena budu kvalitetni u popunjavanju glasačkog listića - da glasaju, a da ne zaokružuju.

Kurs se sastojao iz vežbe brzopoteznog ispunjavanja glasačkih listića i praktikovanja veštine glasanja: crtanja iz jednog poteza bez podizanja ruke (trening virtuoznosti, koncentracije i pravilnog komponovanja) i crtanja iz više poteza, predviđenog za ambicioznije koji žele da ostave utisak i budu zapaženi od glasačke komisije i budućih analitičara i istoričara crtanja na glasačkim listićima, te acting out - glasanja pre glasanja: treninga savladavanja straha, gađenja, razočaranja...

Slične “terapijske zahvate” Art klinika je imala i za prethodne izbore, kada je portrete političara-kandidata, koje je nacrtala njena ekipa i prepustila glasačima da po njima crtaju šta hoće, ponovo izložila u tadašnjem sedištu u Grčkoškolskoj, uz malo retuširanja i šminkanja-brisanja gumicom.

(SEEcult.org)

Video
08.04.2024 | 10:10

VOĐENJE: IRWIN – NSK State – It's a Beautiful Country

IRWIN: NSK State – It's a Beautiful Country, Umetnički pav