• Search form

15.10.2018 | 11:12

Muzičke traume na Dok Lajpcigu

Muzičke traume na Dok Lajpcigu

Nagrađivani srpski kratki eksperimentalni film “Muzičke traume” reditelja Miloša Tomića biće prikazan u međunarodnoj selekciji festivala Dok Lajpcig, a trenutno je i na programu Galerije Au Praxinoscope u Tokiju.

Film “Muzičke traume”, u produkciji Dribbling Pictures, imao je domaću premijeru na 65. Martovskom festivalu proteklog proleća u Beogradu, a međunarodnu na 28. Animafestu u Zagrebu.

Nedavno je na na Evropskom festivalu animiranog filma Balkanima u Beogradu dobio nagradu za najbolji srpski animirani film, a ranije je osvojio i specijalno priznanje žirija na Anca International Animation Festivalu i Kinemastik International Short Film Festivalu, kao i Gran pri na Supertoon International Animation Festivalu.

Uz Miloša Tomića, ekipu filma čine i animatori Jelena Milunović, Vuk Palibrk, Mario Kolarić, Marija Đorđević i Kejti Voznicki, montažeri Marko Simić i Marjan Rubeša, kompozitor Vladimir Chab, dizajneri zvuka Mićun Jauković i Dako Puač, grafički dizajner Nikola Radojčić (Braća Burazeri) i producentkinja Iva Plemić Divjak (Dribbling Pictures).

Film “Muzičke traume” podržan je na konkursu Filmskog centra Srbije za eksperimentalni film.

Distributer filma je Bonobo studio iz Zagreba.

(SEEcult.org)

Gott liebt die Serben, Rasa Todosijevic
Video
08.04.2024 | 10:10

VOĐENJE: IRWIN – NSK State – It's a Beautiful Country

IRWIN: NSK State – It's a Beautiful Country, Umetnički pav