• Search form

07.03.2015 | 20:35

Pozorišne radionice Barbadorija

Pozorišne radionice Barbadorija

Asocijacija Kulturanova organizuje u aprilu u Novom Sadu i Beogradu pozorišne radionice italijanskog režisera, pedagoga i glumca Đanluke Barbadorija, koji se bavi internacionalnim teatarskim projektima više od 20 godina, a trenutno vodi trupe "Ponte tra Culture" u Ankoni i “El Hormiguero Teatro” u Bogoti.

U pitanju su radionice: U susret stvaranju lika, Metod sećanja tela i fizičkih akcija i Metod rada u socijalnom teatru.

Zainteresovani se mogu prijaviti za učešće do 20. marta, a svi su dobrodošli, bez obzira na iskustvo.

Radionica za glumce biće održana u Novom Sadu od 17. do 19. aprila, a u Beogradu od 24. do 26. aprila, kada će biti održana i razvojna radionica za plesače.

Radionica o metodologiji rada u socijalnom teatru - za zainteresovane za primenu teatarske prakse na rad sa socijalno ugroženim grupama, biće održana u Novom Sadu od 17. 4. do 19. aprila.

Barbadori je režirao više od 60 komada na engleskom, španskom, portugalskom, mađarskom i kineskom jeziku, koji su izvođeni u Italiji, Argentini, Brazilu, Kolumbiji, Mađarskoj, Iranu, Urugvaju i SAD.

Bavi se pozorišnom pedagogijom od 1994. godine sa profesionalnim glumcima, kao i u okviru projekata primenjenog teatra u radu sa specifičnim socijalnim i civilnim grupama. Od 1998. radi sa adolescentima koji pripadaju marginalizovanim i/ili rizičnim grupama, naročito s grupom od 14 do 20 godina.

Od 2005. godine vodi u Ankoni “Teatropolis”, interkulturalnu teatarsku grupu koja spaja mlade iz različitih zemalja: trenutno u aktovnostima ove teatarske grupe učestvuje oko 65 osoba iz 24 različite etničke grupe.

Od 2005. realizuje projekte čiji cilj je sprečavanje nasilja (sa Amnesty International) u Italiji i inostranstvu, s različitim starosnim grupama.

Vodio je i pozorišne radionice u na festivalima i van njih u Italiji, Argentini, Brazilu i Kolumbiji.

Učestvovao je i u osnivanju različitih teatarskih grupa, internacionalnih festivala, umetničkih asocijacija širom sveta.

(SEEcult.org)

ALL YOU NEED IS SOMEONE LIKE ME....
Video
08.04.2024 | 10:10

VOĐENJE: IRWIN – NSK State – It's a Beautiful Country

IRWIN: NSK State – It's a Beautiful Country, Umetnički pav