• Search form

16.03.2015 | 16:14

Most na Adi u zelenom, u čast Svetog Patrika

Most na Adi u zelenom, u čast Svetog Patrika

Osvetljavanjem Mosta na Adi zelenim svetlom, Beograd se prvi put priključuje 17. marta svetskim metropolama koje obeležavaju irski nacionalni praznik, Dan sv. Patrika, ozelenjivanjem svojih znamenitosti.

Beograđani će biti u prilici da prvi put prisustvuju tom globalnom irskom događaju koji povezuje više od 70 miliona ljudi širom sveta koji obeležavaju Dan sv. Patrika.

Beograd je prvi grad na zapadnom Balkanu koji se priključuje toj globalnoj akciji, u kojoj učestvuju i Rim, Sidnej, London i mnoge druge metropole širom sveta.

Akcija je deo programa Beogradskog irskog festivala, u saradnji sa Turističkom organizacijom Beograda.

Beogradski irski festival, pod sloganom “Beo-grad – zeleni grad, predstavlja do 22. marta deo bogate irske kulture u vidu koncerata, predstava, filmskih projekcija, izložbi...

Povodom Dana sv. Patrika, organizovana je i nagradna igra za najbolje fotografije osvetljenog Mosta na Adi.

Moguće je osvojiti sedmodnevni boravak za dve do četiri osobe u tradicionalnoj irskoj vikendici, kao i ručak u nekoliko popularnih beogradskih restorana, te paket irskog viskija. Potrebno je poslati fotografiju Mosta na Adi osvetljenog zelenim svetlom na office@irishfest.rs ili ih podeliti na društvenim mrežama sa haštagovima #irskenoci i #BIF2015

      London, Global Greening, 2014.

       Kineski zid, Global Greening, 2014.

      Egipatske piramide, Global Greening, 2014.

      Sidnejska opera, Global greening, 2014.

(SEEcult.org)

Video
08.04.2024 | 10:10

VOĐENJE: IRWIN – NSK State – It's a Beautiful Country

IRWIN: NSK State – It's a Beautiful Country, Umetnički pav