• Search form

09.04.2015 | 12:39

Za kažnjavanje promotera nasilja prema ženama

Za kažnjavanje promotera nasilja prema ženama

Mreža Žene protiv nasilja, uz podršku više od sto organizacija, zatražila je od Regulatornog tela za elektronske medije (REM) da zabrani emitovanje emisije “DNK” i oduzme dozvolu za emitovanje signala TV Pink zbog promovisanja nasilja prema ženama.

“TV Pink, medij sa nacionalnom frekvencijom, u emisiji ‘DNK’, emitovanoj prošle nedelje, omogućio je još jednom nasilniku da pred očima javnosti zlostavlja suprugu preispitujući njenu ‘ispravnost’ u postupku utvrđivanja očinstva nad zajedničkom decom. Ovim je TV Pink dehumanizovala ženu, normalizovala muško nasilje prema ženama, dala mu legitimitet i doprinela eskalaciji nasilja sa brutalnim ishodom”, navela je Mreža Žene protiv nasilja, podsećajući da se, prema navodima medija, njegovo nasilje prema supruzi pojačalo u periodu od snimanja do prikazivanja sporne emisije, a dva dana posle emitovanja nasilnik ju je ubio.

Mreža Žene protiv nasilja pozvala je Ministarstvo kulture i informisanja, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, kao i nezavisna i druga tela, koja bi trebalo da štite prava žena i dece i nadgledaju rad medija, da se oglase povodom tog slučaja i pozovu na odgovornost medije i institucije koji su nepažnjom, pogrešnim postupanjem, odnosno nepostupanjem omogućile ubistvo žene i svedočenje dece nasilju nad majkom.

“TV Pink smatramo televizijom koja je počinila zločin prema ženama i nedostojnom licence emitera TV programa. Državu koja ne kazni ovakvog emitera, takođe ćemo smatrati saučesnicom u zločinu”, poručili su potpisnici peticije koju je potpisala, izmedju ostalih, i Mreža organizacija za decu Srbije – MODS koja okuplja 95 udruženja građana, kao i Asocijacija Nezavisna kulturna scena Srbije (NKSS), koja broji više od 90 organizacija. Takođe, peticiji su se pridružila i udruženja iz Crne Gore, s obzirom da se emisija "DNK" prikazuje i na kanalu Pink M.

(SEEcult.org)

ALL YOU NEED IS SOMEONE LIKE ME....
Video
08.04.2024 | 10:10

VOĐENJE: IRWIN – NSK State – It's a Beautiful Country

IRWIN: NSK State – It's a Beautiful Country, Umetnički pav