• Search form

30.12.2018 | 21:29

Podeljena prošlost – zajednička budućnost

Redakcija časopisa “Avlija” iz Rožaja raspisala je međunarodni konkurs za najbolju neobjavljenu pesmu, priču i aforizam na temu pomirenja naroda i izgradnje trajnog i održivog mira na Zapadnom Balkanu.

“Neka zajednički jezik (bosanski, srpski, hrvatski, crnogorski), kulturno nasleđe i književnost kao zajedničko bogatstvo budu novi mostovi od lepih reči u procesu pomirenja i izgradnje trajnog i održivog mira na Zapadnom Balkanu. Ostavimo podeljenu prošlost i u novu godinu uđimo sa zajedničkom budućnošću”, poručila je redakcija časopisa “Avlija” povodom konkursa raspisanog u okviru projekta ‘'Divided Past - Joint Future’’.

Konkurs je otvoren do 31. januara 2019. godine.

Autori koji žele da konkurišu treba da pošalju samo jednu kratku priču, jednu pesmu i do 5 aforizama.

Na konkursu mogu da učestvuju građani Bosne i Hercegovine, Srbije, Kosova (prema UNSCR 1244/99), Crne Gore, Albanije, Makedonije i Turske.

Prijavljene kratke priče, pesme i aforizmi mogu biti napisane na bosanskom, srpskom, hrvatskom ili crnogorskom jeziku (ćirilicom ili latinicom, ekavicom ili ijekavicom). Autori koji pišu na albanskom, turskom, makedonskom, romskom ili nekom drugom maternjem jeziku treba da pošalju, uz original, i prevod na zajednički jezik Bošnjaka, Srba, Hrvata i Crnogoraca.

Priče, pesme i aforizme treba poslati na imejl avlija.novimostovi@gmail.com.

Rezultati konkursa biće objavljeni 1. marta 2019. godine.

Pobedničke i pohvaljene priče, pesme i aforizmi biće objavljeni u zajedničkom zborniku mirovne poezije i proze “Novi mostovi”.

Projekat ‘’Culture and joint language for new bridges – Kultura i zajednički jezik za nove mostove’’ realizuje se u sklopu projekta ''Divided Past – Joint Future – Podijeljena prošlost – zajednička budućnost'' čiji je nosilac Omladinski komunikativni centar iz Banja Luke, a finansira ga Evropska unija.

(SEEcult.org)

Video
08.04.2024 | 10:10

VOĐENJE: IRWIN – NSK State – It's a Beautiful Country

IRWIN: NSK State – It's a Beautiful Country, Umetnički pav