• Search form

09.12.2015 | 21:48

Sufinansiranje srpskih dugometražnih filmova

Sufinansiranje srpskih dugometražnih filmova

Filmski centar Srbije (FCS) podržao je proizvodnju, završetak i razvoj 26 dugometražnih igranih i dokumentarnih filmova sa oko 180 miliona dinara, na osnovu konkursa za 2015. godinu, na kojem su već dodeljena sredstva za stimulaciju kvaliteta 11 filmova i za proizvodnju sedam domaćih dokumentarnih srednjemetražnih i kratkometražnih filmova.

Upravni odbor FCS je, na predlog komisije koju su činili Predrag Antonijević, Miljenko Jergović, Rajko Petrović, Nikola Majdak i Ivan Ikić, odlučio da sufinansira proizvodnju dugometražnih igranih filmova Miroslava Terzića, Raška Miljkovića, Ane Marie Rossi i Maše Nesković, kao i dokumentarnih filmova Mile Turaјlić, Dragana Nikolića, Senke Domanović, Biljane Tutorov, Ivice Vidanovića i Tanje Brzaković.

Na predlog komisije koju su činili Dragan Jeličić, Nevena Matović, Dušan Čavić, Nikola Ljuca i Vanja Kranjac, UO FCS odlučio je da podrži i sufinansiranje završetka domaćih dugometražnih igranih i dokumentarnih filmova Deјana Zečevića, Luke Bursaća, Zoltana Bičkeija, Daneta Komljena, Vasiliјa Nikitovića, Nenada Miloševića, Biljane Tutorov, Miladina Čolakovića, Nemanje Voјnovića i Aleksandra Reljića.

Takođe, na predlog komisije u sastavu: Dragan Jeličić, Nevena Matović, Dušan Čavić, Nikola Ljuca i Vanja Kranjac, UO FCS je odlučio da podrži sufinansiranje razvoja projekata domaćih dugometražnih filmova Nikole Ležaića, Branislava Brkića, Dragana Bjelogrlića, Milana Todorovića, Marka Grbe Singha i Stefana Ivančića, te Mladena Kovačevića.

FCS je, na osnovu konkursa za 2015. godinu, koji je bio raspisan u oktobru, dodelio ranije već i sredstva za stimulaciju kvaliteta 11 filmova, kao i za proizvodnju sedam domaćih dokumentarnih srednjemetražnih i kratkometražnih filmova.

Sledeći konkurs biće raspisan u februaru 2016.

(SEEcult.org)

Video
08.04.2024 | 10:10

VOĐENJE: IRWIN – NSK State – It's a Beautiful Country

IRWIN: NSK State – It's a Beautiful Country, Umetnički pav